bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Олена Гусєва: «Якщо ти хочеш працювати, любиш свою роботу, то завжди досягнеш успіху»
07.06.2023

Щоб підтримувати економічний фронт країни багато українських підприємців адаптували свої бізнеси до умов і потреб воєнного часу. До лютого 2022 року в Дизайн-ательє Олени Гусєвої (м. Львів) виготовляли речі для відомих брендів та дизайнерів у семи країнах світу. З повномасштабним вторгненням з’явився інший запит – і підприємство переорієнтувалося на пошиття тактичного одягу та одягу для спецслужб. 

 

Олена Гусева 

*** 

Ще рік тому моя компанія займалася промисловим дизайном одягу. Ми працювали для fashion брендів і fashion дизайнерів, випускали у світ колекції вишуканого вбрання. Працювали здебільшого на експорт, але також і на внутрішній ринок.  

Коли прийшла війна, fashion мода у нас в країні зупинилась. Для нас нашим fashion став тактичний одяг, який використовують для забезпечення критичних потреб населення.  

Ми почали робити те, що вміємо найкраще – конструювати, створювати тактичний одяг для медиків, пожежників і критичних структур. Ми робимо якісний одяг, бо по-іншому в нас не виходить. 

Змінили шовк на спецтканини, замінили модні тренди на стандарти.  

Ми конструювали і відшивали невеликі партії, віддавали на тестування, отримували зворотній зв’язок, коригували і знову відшивали. Кожен тиждень ми збільшували обсяги нашої продукції і дуже ретельно реагували на відгуки. Коригували і знову відшивали.  

Так і народився бренд MILIGUS

 

MILIGUS в Інстаграм 

 

Було важко, але з кожним днем приходило розуміння, що все робимо правильно. Ми сформулювали для себе свою місію – відшивати тактичний одяг для наших захисників, вкладаючи в кожен виріб свою вдячність та енергію, піклуючись про їхній комфорт і безпеку. 

Я не назву це любов’ю з першого погляду, я назву це любов’ю до деталей і до якості продукції. Любов, яка народжується поступово і яка з кожним днем росте і кріпне.

 

 ***

Я слідкую за ресурсами, які пропонують можливості професійного зростання, у тому числі за Ресурсним центром ГУРТ. Коли дізналася про Конкурс міні-грантів від ГУРТа для діючих підприємців, які забезпечують критичні потреби населення України, вирішила взяти участь. Грантодавці підтримали нашу пропозицію. За кошти цільової фінансової допомоги ми закупили спеціалізовану тканину-фліс для пошиття флісових теплих курток і тканину саржа для пошиття спецкостюмів. 

На закуплену спеціалізовану тканину ми пошили 240 спецкостюмів, відповідно збільшили обсяги виробництва на 20% у 2022 році. 12 костюмів ми передали медикам. 

Оскільки діяльність нашого бізнесу повністю залежить від електропостачання, також було придбано генератор для забезпечення альтернативного живлення робочого обладнання, що дозволило нам безперебійно працювати. 

Ця підтримка дала нам можливість не зупинятись, а працювати і розвиватись. Це дало мені можливість зберегти колектив, роботу. Це дозволило нам додатково забезпечити роботою п’ятьох внутрішньо переміщених жінок, які приїхали до нас зі сходу України. У подальшому плануємо розширюватися та залучати більше працівників для розвитку бізнесу. 

Ми змогли збільшити виробництво спецодягу, якого нині дуже не вистачає для служб, медиків і компаній, котрі обслуговують населення. Налагодили співпрацю і партнерство з органами місцевого самоврядування для забезпечення критичних потреб служб та громад. 

Хочу відмітити високопрофесійну роботу команди ГУРТа та подякувати за співпрацю! 

 

На сьогодні ви можете купити одяг MILIGUS в Запоріжжі, в Києві і у Львові. Також за допомогою Shop.brave.ua налагоджуємо експорт у такі країни, як Німеччина, Швейцарія і Сінгапур.  

Ми передаємо 5% прибутку у вигляді одягу для забезпечення критичних потреб населення, в тому числі медикам. 

Наша компанія є партнером проєкту «Жити далі», який допомагає у вирішенні проблем психічного здоров’я жінок-вдів. Жінок, які втратили чоловіків, дітей, батьків на цій війні.  

Ми постійно вивчаємо суспільний попит та реагуємо на нього. За запитом адаптуємо тактичний одяг під жіночий. Жінки потребують зручного та якісного тактичного одягу, і ми робимо все можливе, щоб задовольнити цю потребу. 

MILIGUS у Фейсбук

 

Війна поламала долі людей. Поламала бізнеси. Але якщо ти хочеш працювати, любиш свою роботу, то завжди досягнеш успіху. Війна – це величезна криза. А криза – то завжди можливості. Потрібно просто використати це. Криза – це як трамплін: коли ти на трампліні летиш – що буде далі, залежить лише від тебе. 

Я жінка, я мама трьох дітей, я студентка МВА, я власниця бізнесу. Чим я пишаюся? Моєю командою, успішним бізнесом MILIGUS, тим, що ми експортуємо одяг, допомагаємо людям і державі.  

 

*** 

Поради від пані Олени, як досягти успіху в бізнесі 

1. Ніколи не опускайте рук. У всіх бувають невдачі. У всіх бувають погані дні. Досягають успіху лише наполегливі.  

2. Сприймайте бізнес як гру.  

3. Найважливіше – це люди, які тебе оточують, які працюють з тобою. Потрібно вкладати свою енергію в людей.  

4. Завжди треба мати план «Б».  

5. Життя – дуже класна річ. Насолоджуйтеся ним. 

 

*** 

Рецепти успіху підприємців-учасників тренінгів «Розпочни свій бізнес», що проводяться Ресурсним центром ГУРТ, опубліковано у межах проєкту «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні», який здійснюється Міжнародною організацією праці за фінансування Міністерства закордонних справ  Данії. Конкурс міні-грантів проводився за фінансування уряду Німеччини за підтримки Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

________________________________________________________________________

Щоб завжди бути в курсі найактуальніших можливостей та подій громадського сектору - приєднуйтеся до спільноти змінотворців ГУРТа в соцмережах: 

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.