bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Як ГО «Мольфар» допомагає армії та населенню під час війни, а також дбає про організаційну безпеку
12.12.2022

Громадська організація «Мольфар» була створена під час Майдану і з 2014 року активно надає волонтерську та благодійну допомогу Збройним Силам України, іншим добровольчим військовим формуванням та населенню. ГО «Мольфар» – це об’єднання людей різних професій, статусів, віку та статків, а також державних і недержавних установ, яких об’єднує одна мета – здобуття перемоги над ворогом, відновлення і розбудова країни.    

***

Засновниця ГО «Мольфар» Юлія Вотчер розповідає: «Діяльність організації на початку війни була спрямована на забезпечення добровольців, які першими стали на захист України, - їжею, одягом, взуттям, спорядженням, предметами захисту, подекуди зброєю, сучасною оптикою, транспортними засобами, медичними препаратами, предметами побуту, вкрай необхідними на той період часу. Силами волонтерських екіпажів допомога доправлялася в зону бойових дій, на рахунку мольфарів близько 150 виїздів».  


Фото: Юлія Вотчер та військові

***

Вісім років поспіль і по сьогоднішній день волонтери ГО Мольфар прагнули покривати фронтові запити самостійно або з допомогою благодійників на значні суми. З початку повномасштабного вторгнення, зі стрімким ростом потреб військових, збільшувалася й допомога ГО Мольфар. В найкоротший термін було створено сучасний логістичний центр, який має певну структуру і створену для цього центру CRM систему обліку, постійно працюючих волонтерів, складські приміщення та необхідний транспорт.     

«Наше покоління вперше проживає війну - говорить пані Юлія. -  До такого розвитку подій нам, мирній державі, яка ніколи ні на кого не нападала, було важко підготуватися заздалегідь в повній мірі. Усвідомлення європейськими державами того факту, що ми своїм ресурсом тримаємо фронт всього західного світу, далося теж не просто. Тому зараз, як ніколи раніше, важлива абсолютна співпраця між різними державами та оперативне вирішення проблем в нашій країні».   

Фото: Юлія Вотчер

***

Одним із проєктів, над яким працювали волонтери, був проєкт з назвою igiMed. Це була масштабна задумка по створенню і втіленню програмного забезпечення igiMed в систему екстреної медичної допомоги у Вінницькій області. Для реалізації проєкту були потрібні комп’ютери і програмне забезпечення до них. Керівник проєкту Микола Понич вивчив ринок постачальників програмного забезпечення та зрозумів, що для неприбуткової організації найкращим вибором буде програма технологічної підтримки TechSoup Україна.  

Юлія Вотчер зазначає, що під час роботи над проєктом організація використовувала отримане через TechSoup Україна програмне забезпеченння, досягла успіхів, а саме - створила робочу версію і мала повну готовність для втілення. Але, за словами Юлії, в результаті корупції в сфері ОЗ Вінницької області, проєкту не дали реалізуватись.  

*** 

ГО «Мольфар» використовує MS Office на постійній основі. Завдяки чому має робочі інструменти для створення документів, бюджетів. Пані Юлія підкреслює, що завдяки Outlook робочий день завжди впорядкований через календар та пошту. Також мольфари використовують спільне хмарне середовище від Microsoft.  


Фото: ГО «Мольфар» 

«Ми завжди говоримо своїм колегам-волонтерам про необхідність використовувати ліцензійне програмне забезпечення. Виявляється, що багато волонтерських організацій навіть не знають про таку можливість. Все ж, насправді, просто – потрібно мати софт для організації робочих місць, засобів комунікації, документообігу, спілкування, а це все можна знайти в TechSoup Україна, - ділиться Юлія Луківна. - Наразі йде війна. Війна – це не лише коли стріляють. Війна – це коли російська пропаганда лізе з усіх щілин, отворів, з будь якого пристрою Mass media. Саме тому, для дизайнерів, розробників сайтів, блогерів дуже актуальним є ліцензійне програмне забезпечення, а в умовах війни, це ще й суттєва фінансова допомога , якщо його можна отримати за пільговою ціною».  

Пані Юлія відмітила, що складнощів у впровадженні програмного забезпечення в них  не було, оскільки в ГО Мольфар є системний адміністратор, який з легкістю розмістив необхідний софт та налаштував його.  В найближчому майбутньому організація планує замовити підписки на Asana та Adobe Premier Pro.  

Наприкінці розмови Юлія Вотчер сказала: «З почуттям подяки за надану можливість, за плідну співпрацю, висловлю впевненість, що лише спільними діями у боротьбі з ворогом ми здобудемо перемогу».   


***

Програма технологічної підтримки неприбуткових організацій України TechSoup Україна відкриває нові можливості використання ІКТ для підвищення ефективності суспільно-корисних ініціатив. TechSoup Україна впроваджується Ресурсним центром ГУРТ з 2016 року. За цей час українські неприбуткові організації отримали пільгове програмне забезпечення на суму понад 1 мільйон доларів. Каталог доступного для українських неприбуткових організацій пільгового програмного забезпечення забезпечує усі основні управлінські та комунікаційні потреби. Пам’ятайте, використання ліцензійного програмного забезпечення отриманого на пільгових умовах через TechSoup Україна – це завжди ВИГОДА, БЕЗПЕКА та ЕФЕКТИВНІСТЬ. Зареєструйте свою організацію на платформі TechSoup Україна і користуйтеся усіма перевагами пільгового програмного забезпечення від провідних світових виробників!

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.