bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Роман Степанович: «Tableau рекомендую всім, хто працює з Big Data»
18.07.2022

У творчому колективі «Заборони» - незалежному інтернет-медіа, - зараз працює 25 осіб і всі відмовилися від користування піратським софтом. 

«Ліцензійне програмне забезпечення – це наш ключовий пункт», - каже керівник ГО «Заборона медіа» Роман Степанович.

Керівник ГО «Заборона медіа» Роман Степанович

 

Організація витрачає велику частку своїх доходів на придбання ліцензійного програмного забезпечення. Тому можливості, які пропонує Програма технологічної підтримки TechSoup Україна для неприбуткових організацій, є актуальними і корисними.

«На ТехСупі ми купували Microsoft Office і знайшли програму Tableau, яка вважається однією з основних для візуалізації даних. З нею працює Washington Post, наприклад. Ми її використовуємо для візуалізації великих даних. На даному етапі нею користуються лише наші автори, але невдовзі це буде відображено і в матеріалах на оновленому сайті», - розповів Роман.

Минулий рік, коли багато незалежних медіа залишилися на межі виживання через СОVID-19, для «Заборони» був вдалим. Бізнес-стратегія, якої дотримується редакція, спрацювала. Якщо у лютому 2021 року трафік сайту був 50К, то на лютий 2022 року він зріс у 12,5 разів.

Колектив незалежного інтернет-медіа «Заборона» за роботою

 

Редаційна політика є ще одним ключовим пунктом незалежного інтернет-медіа «Заборона». Першим її пунктом є Без упередженості: 

  • Наші журналісти — такі самі люди, як і усі. Звичайно, нам можуть подобатися або не подобатися герої наших публікацій. Але до всіх ми підходимо однаково — з повагою та без упередженості. Ми називаємо речі своїми іменами, та базуємося на фактах, а не на власних судженнях. Наші матеріали написані спокійним тоном — ми не використовуємо яскраві епітети, оціночні судження та риторичні питання. Висновки має робити читач, а ми лише даємо йому інформацію для них. 

«Ми запровадили створення «новин з контекстом», і це допомогло нам залучити нових читачів. І саме для з’ясування контексту ми часто звертаємося до Big Data. Тому я рекомендую Tableau всім, хто використовує великі дані, наприклад, у роботі з громадами, бюджетами. Ця програма значно економить ваш час», - ділиться своїм досвідом Роман Степанович.

 

Програма технологічної підтримки неприбуткових організацій України TechSoup Україна відкриває нові можливості використання ІКТ для підвищення ефективності суспільно-корисних ініціатив. TechSoup Україна впроваджується Ресурсним центром ГУРТ з 2016 року. За цей час українські неприбуткові організації отримали пільгове програмне забезпечення на суму понад 1 мільйон доларів. Каталог доступного для українських неприбуткових організацій пільгового програмного забезпечення забезпечує усі основні управлінські та комунікаційні потреби. Пам’ятайте, використання ліцензійного програмного забезпечення отриманого на пільгових умовах через TechSoup Україна – це завжди ВИГОДА, БЕЗПЕКА та ЕФЕКТИВНІСТЬ. Зареєструйте свою організацію на платформі TechSoup Україна і користуйтеся усіма перевагами пільгового програмного забезпечення від провідних світових виробників!

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.