bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Шукаємо практики участі органів самоорганізації у наданні соціальної допомоги
26.06.2013

Асоціація сприяння самоорганізації населення розшукує практики участі органів самоорганізації у наданні соціальної допомоги та у реалізації місцевої соціальної політики.

Зібрані практики стануть основою дослідження нормативно-правових та організаційних умов для участі громадськості у наданні соціальної допомоги уразливим категоріям населення, співпраці із соціальними службами, а також для громадського контролю за її якістю.

Результати дослідження будуть обговорені на чотирьох регіональних круглих столах, а також враховані у Методичних рекомендаціях «Організація ефективної соціальної роботи на базі органу самоорганізації населення».

Отже, Асоціація пропонує вам долучитися до заходів проекту та надіслати до 15 липня на e-mail [email protected] відповіді на такі запитання:

1.   Яким чином органи самоорганізації населення у вашій громаді беруть участь у вирішенні питань соціального захисту, наданні соціальної допомоги населенню? 

2.  Наведіть яскраві факти та статистичні дані, які свідчать про таку діяльність та проведені ОСНами ними заходи для незахищених та уразливих верств населення впродовж останніх трьох років.

3.   Наведіть приклади мобілізації ОСНами зусиль жителів територій, бізнес-структур для надання соціальної допомоги нужденним, вирішення соціальних проблем.

4.   Які ще форми участі громадськості, інститутів громадянського суспільства у формуванні та реалізації соціальної політики впроваджені у вашій громаді?

5.    Які локальні нормативні акти з питань надання соціальної допомоги прийняті у вашій громаді, як вони регулюють питання участі громадськості у вирішенні соціальних проблем?

Ми будемо вдячні за будь-яку об’єктивну інформацію. Про кращі із зібраних практик ми розповімо на сайті http://samoorg.com.ua.

Дані матеріали також будуть внесені на розгляд учасників Восьмої всеукраїнської науково-практичної конференції з питань самоорганізації населення, що відбудеться восени.

Також будемо вдячні за ваші пропозиції на теми:

1.    Які зміни необхідно внести у нормативну базу місцевого рівня, аби розширити участь ОСНів, активної громадськості у вирішенні завдань соціальної допомоги на території міста, області?

2.    Яких змін потребує чинне законодавство для розширення участі громадськості у наданні соціальної допомоги?

Дослідження та інші заходи проекту реалізуються ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення»у за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження». Додаткова інформація по тел.: (048) 738 68 30.

Довідково:

Діяльність щодо участі у наданні соціальної допомоги населенню передбачена власними повноваженнями ОСНів (п. 8 ст. 14 Закону України «Про органи самоорганізації населення»), а також може здійснюватися при делегуванні їм додаткових повноважень місцевими радами (ст. 15).

Також Стратегія реформування системи надання соціальних послуг, схвалена 8 серпня 2012 р. Кабінетом Міністрів, пропонує залучати громадські структури до планування і надання соціальних послуг, проведення моніторингу їх якості та діяльності суб’єктів, що надають соціальні послуги, забезпечити здійснення громадського контролю за наданням цих послуг.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.