bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Стартує відбір учасників/ць літньої школи «Деколонізація українського меморіального простору»
07.05.2024

Стартує відбір учасників/ць літньої школи «Деколонізація українського меморіального простору: про що (не) говорять в умовах війни».

В основі програми – переосмислення радянського меморіального спадку, пов’язаного з Другою світовою війною та вшануванням пам’яті жертв тоталітарних політик. 

Окрему увагу буде приділено сучасним практикам вшанування пам’яті полеглих в російсько-українській війні.

Літня школа проходитиме у м. Рівне 15–19 липня 2024 року. Програма передбачає як теоретичну частину, так і роботу учасників/ць над власними практичними кейсами.

Усі витрати, пов’язані з доїздом, проживанням і харчуванням учасників, покриваються організаторами заходу.

Для участі в школі буде відібрано 20 представників/ць із різних регіонів України. Щоб подати заявку, необхідно до 16 червня включно заповнити аплікаційну форму за покликанням: https://docs.google.com/…/1FAIpQLScxnxz…/viewform

Кого запрошуємо на школу?

– представників/ць територіальних громад, які займаються питаннями деколонізації меморіального простору;

– музейних співробітників/ць установ обласного та локального рівнів;

– вчителів/ьок шкіл, відповідальних за створення шкільних музеїв / «куточків пам’яті» та інших меморіальних проєктів, пов’язаних із вшануванням пам’яті жертв російської агресії проти України, що втілюються на території закладу освіти;

– представників/ць громадського сектору та ЗМІ, які зацікавлені впливати на меморіалізаційні проєкти на рівні територіальних громад.

Під час літньої школи учасники/ці працюватимуть над осмисленням своїх кейсів меморіальних змін / створення експозицій та напрацюванням /удосконаленням нових меморіалізаційних концепцій.

Якщо ви прагнете до науково обґрунтованого ухвалення/напрацювання рішень щодо демонтажу радянських пам’ятних знаків та деколонізації наративів про минуле – будемо раді бачити вас на нашій літній школі.

Контактні особи:

Петро Долганов: тел.: (097) 481 36 81; e-mail: [email protected]

В’ячеслав Долід: тел.: (098) 517 10 80; e-mail: [email protected]

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.