bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Громадський контроль за відбудовою: онлайн-тренінг для журналістів та активістів
11.04.2024

Щодня Україна зазнає збитків через війну. За даними дослідження KSE, наразі збитки України становлять близько $543-600 млрд. Повоєнна відбудова та відновлення будуть доручені багатьом компаніям. Вибір цих підрядників здійснюється на тендерній основі.

Публічні закупівлі у межах відновлення – це дійсно ефективний шлях пошуку виконавців, проте він має певні “слабкі ланки”. Зокрема, ймовірні корупційні зловживання під час закупівель, а також співпраця з представниками підсанкційних компаній, або пов’язаними з такими компаніями. Щоб запобігти таким ризиковим випадкам, необхідно забезпечити прозорість процесу закупівель та використання державних коштів. 

Запрошуємо журналістів та громадських активістів з усієї України на онлайн-тренінг з моніторингу процесів відбудови у громадах. Під час заходу ми презентуємо новий інструмент - Модуль громадського контролю за відбудовою, створений в межах проєкту “Створення інструментів на основі відкритих даних для громадського контролю за відбудовою України” А також разом з учасниками спробуємо розкрити наступні питання:

  1. На що журналістам та активістам звертати увагу при моніторингу процесів відбудови?

  2. Як використовувати інструменти на основі відкритих даних для відслідковування корупції в проєктах відбудови?

  3. Як правильно інтерпретувати дані про публічні закупівлі?

  4. Як використовувати Модуль громадського контролю за відбудовою для швидкої  та повної перевірки учасників закупівель в межах відбудови.

  5. Розберемо практичні кейси використання Модулю.

 

Захід відбудеться 19 квітня 2024 року, о 12:00 за київським часом.

Місце проведення: онлайн на платформі ZOOM (посилання для підключення буде надіслане зареєстрованим учасникам)

Участь у заході безкоштовна за умови попередньої реєстрації за посиланням https://forms.gle/V4jev2aCc37mAoay5 . Форма для реєстрації буде доступна до 18 квітня 2024 року включно.

Захід проводить ГО “Асоціація Відкритих Даних” в межах проєкту “Створення інструментів на основі відкритих даних для громадського контролю за відбудовою України”, що впроваджується за підтримки проєкту «Ефективне державне управління завдяки GovTech і прозорості в Україні», що впроваджується федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням Уряду Німеччини.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.