bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Безкоштовні вебінари про Закон України «Про медіа» - 2 листопада
01.11.2023

До вашої уваги три безкоштовні вебінари:

  • 11:00 год – «Обмеження щодо змісту інформації. В тому числі обмеження, які пов’язані зі збройною агресією»

Вебінар присвячений контентним обмеженням, закладеним у статтю 36 Закону про медіа, що стосується як досить класичних для українського медійного ринку обмежень, як-от заборона мови ворожнечі, закликів до повалення конституційного ладу, терористичного контенту, так і новел, які зʼявилися з медійною реформою - інформація, що принижує державну мову чи ставить під сумнів існування українського народу. Протягом вебінару ми поговоримо про те, яким чином орган спільного регулювання може інтерпретувати такі обмеження, якими є винятки та в яких випадках медіа варто бути обережними з контентом, який вони поширюють.

  • 13:30 год – «Захист дітей»

Вебінар стосуватиметься обмежень, впроваджених статтею 42 Закону про медіа, яка спрямована на захист прав дітей та запобігання поширенню небезпечного і шкідливого контенту. Протягом вебінару ми обговоримо, як інтерпретувати заборони і обмеження на контент, що зображує насильство, суїцид, смерть та інші чутливі теми. Особливої уваги буде приділено тому, як висвітлювати інформацію під час війни.

Спікерка: Тетяна Авдєєва - юристка з медійного права у Лабораторії цифрової безпеки, членкиня Незалежної медійної ради та експертка Експертного комітету зі штучного інтелекту при Міністерстві цифрової трансформації України. Має досвід співпраці з багатьма міжнародними міжурядовими та недержавними організаціями, включно з Європейською комісією, Організацією з безпеки і співробітництва в Європі, Радою Європи, Article 19, Access Now тощо. Тетяна є випускницею Національного університету “Києво-Могилянська академія” зі спеціалізацією у захисті прав людини. Її сфери професійного інтересу включають права людини, міжнародне публічне та міжнародне гуманітарне право, правове регулювання інноваційних технологій та Інтернету.

  • 15:00 год – «Провайдери аудіовізуальних сервісів. Що мають знати. На що звернути увагу»

Вебінар присвячений особливостям реєстрації  та діяльності провайдерів аудіовізуальних сервісів як суб’єктів у сфері медіа, відмінностям з попереднім законодавством, можливим заходам реагування на порушення провайдерів у сфері медіа.  Будемо говорити коротко і доступно про прості правила у сфері медіа, яких треба дотримуватися провайдерам, щоб працювати в комфортних умовах ведення бізнесу.

Спікерка: Наталія Клітна - голова Правління Асоціації правовласників та постачальників контенту, член Керівного комітету проєкту Ради Європи «Захист свободи слова та свободи медіа в Україні», Громадської ради при Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення, яка має 20-річний досвід роботи на керівних посадах саморегулівних організацій постачальників послуг доступу до пакетів телерадіоканалів.

 

Заповнюйте реєстраційну форму за посиланням: https://forms.gle/pd34wcZNYhdcRDpu8.

Нагадуємо, ви можете обрати для себе один вебінар, кілька або ж прослухати усі.

 

До зустрічі 2 листопада!

Команда ”Я-медіа”

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.