bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Воркшоп. Довгострокові стратегії: як участь переміщених осіб допомагає досягати успіху
13.09.2023

Воркшоп відбудеться в межах серії онлайн-заходів на тему «Посилення участі переселенців та мігрантів у прийнятті рішень громадами щодо надання невідкладної гуманітарної допомоги та інтеграції», які організовують Німецька асоціація мігрантських організацій – moveGLOBAL e.V. та український аналітичний центр Cedos. Заходи відбуватимуться в рамках програми Cross Culture Synergy, що фінансується Інститутом зовнішніх культурних відносин (IFA). 

Середа, 20 вересня 2023 (16:00-17:30 за Києвом)

Подія відбудеться онлайн на платформі Zoom. Щоби взяти участь та мати змогу приєднатися до дискусії, будь ласка, зареєструйтесь за посиланням.

Через повномасштабне вторгнення Росії в Україну частина українців та українок були змушені покинути своє місце проживання та шукати захисту в безпечніших регіонах в Україні чи за кордоном. Багато з них вже понад рік живуть у нових громадах. За цей час вони почали адаптуватися до нових умов життя – інтегруватися в громади, шукати постійну роботу, житло тощо. Вони також обмірковують плани на майбутнє, вирішують, чи повернуться у попереднє місце проживання, чи залишаться у новому. Наприклад, за даними moveGLOBAL e.V. приблизно половина тих, хто знайшов притулок у Німеччині, відвідують курси німецької мови та беруть активну участь у житті суспільства. Чверть тих, хто зараз перебуває в цій країні, мають намір залишитися там назавжди. В Україні за результатами опитування СГ «Рейтинг» станом на червень 2023 року 19% внутрішньо переміщених осіб планують залишитися в тих громадах, де вони мешкають наразі. Це актуалізує потребу у довгострокових стратегіях інтеграції переселенців та переселенок у нові громади, забезпеченні їх участі у прийнятті муніципальних рішень. 

Створення таких комплексних довгострокових стратегій вимагає детального аналізу потреб та залучення переселенок та переселенців до прийняття рішень шляхом регулярних консультацій з ними. Громади в Україні та муніципалітети Німеччини впроваджують партисипативні практики, зокрема, консультативно-дорадчі органи переміщених осіб (Україна) та консультативні ради для мігрантів (Німеччина). Під час другого заходу ми обговоримо місцевий досвід України та Німеччини у розробці довготривалих стратегій участі та інтеграції переміщених осіб.

Ми прагнемо посилити зв’язки між муніципалітетами та громадянським суспільством України й Німеччини та організувати обмін досвідом реагування на потреби у невідкладній гуманітарній допомозі. Захід буде присвячено таким питанням:

  • • Як розробляються довгострокові стратегії підтримки та інтеграції переміщених осіб?
  • • Які ефективні практики щодо залучення переміщених осіб вже існують у Німеччині та Україні?
  • • Яка роль діаспори в налагодженні зв’язків між громадами та інтеграції переміщених осіб?

Захід буде супроводжуватись синхронним перекладом українською, німецькою та англійською мовами.

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.