bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Воркшоп «Громадська участь у забезпеченні невідкладної гумдопомоги ПО в Україні та Німеччині»
29.08.2023

Станом на початок 2023 року близько 5 мільйонів українок і українців були зареєстровані як внутрішньо переміщені особи, а 6 мільйонів звернулися по відповідну допомогу в Європі.

Муніципалітети та громадянське суспільство України та Німеччини докладають зусиль, щоб підтримати переселенців та переселенок. Зокрема створюють програми допомоги для соціальної інтеграції та реагування на невідкладні ситуації. Вони розвивають партисипативні практики, щоб підвищити ефективність цієї допомоги, зробити її більш орієнтованою на потреби. Муніципалітети обох країн залучають волонтерство, неурядові організації, партнерське фінансування та інші ресурси. В Україні громади створюють інструменти для залучення внутрішньо переміщених осіб до планування та реагування на невідкладні ситуації, а також налагоджують співпрацю з організаціями громадянського суспільства. У Німеччині організації мігрантів і зокрема українська діаспора є важливими партнерами як для переселенців та переселенок, так і для муніципалітетів.

Ми прагнемо посилити зв’язки між муніципалітетами та громадянським суспільством України й Німеччини та організувати обмін досвідом реагування на потреби у невідкладній гуманітарній допомозі. Захід буде присвячено таким питанням:

  • •  Як організоване надання невідкладної гуманітарної допомоги в громадах України та муніципалітетах Німеччини?
  • •  Які є ефективні практики та виклики у співпраці між громадянським суспільством та місцевими органами влади?
  • •  Як можна залучити переселенців та переселенок до планування реагування на невідкладні ситуації?

Вівторок, 5 вересня 2023 (15:00-16:30 за Берліном | 16:00-17:30 за Києвом)

Подія відбудеться онлайн на платформі Zoom. Щоби взяти участь та мати змогу приєднатися до дискусії, будь ласка, зареєструйтесь за посиланням.

Захід буде супроводжуватись синхронним перекладом українською, німецькою та англійською мовами.

Воркшоп відбудеться в межах серії онлайн-заходів на тему «Посилення участі переселенців та мігрантів у прийнятті рішень громадами щодо надання невідкладної гуманітарної допомоги та інтеграції», які організовують Німецька асоціація мігрантських організацій – moveGLOBAL e.V. та український аналітичний центр Cedos. Заходи відбуватимуться в рамках програми Cross Culture Synergy, що фінансується Інститутом зовнішніх культурних відносин (IFA). 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.