bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Онлайн-тренінг «Підхід орієнтований на потерпілого: психологічні аспекти у роботі юриста(-ки)»
04.08.2023

 

 

 

Онлайн-тренінг «Підхід орієнтований на потерпілого: психологічні аспекти у роботі юриста(-ки)»

Громадська організація «Вектор прав людини / Human Rights Vector NGO» запрошує спеціалістів юридичного напряму до участі в онлайновому тренінгу «Підхід орієнтований на потерпілого: психологічні аспекти у роботі юриста(-ки)». Це вже третій онлайн-тренінг для представників правничих професій в межах програми «Допомога допомагаючим».
 
«Підхід орієнтований на потерпілого — часто звучить у словах і сторони захисту, і сторони обвинувачення. Про що це? Поговоримо про права та потреби потерпілого від злочину, і взагалі — про місце потерпілого у правозастосовчій практиці. Тренінг дозволить зрозуміти не лише теоретичне підгрунтя діяльності у підході орієнтованому на потерпілому, а й практичні інструменти, які фокусуватимуть увагу на потерпілому, але й не залишать поза увагою турботу про власну стійкість» — анонсувала тренерка заходу Лілія Олійник.
 
????Захід відбудеться 15 та 16 серпня 2023 року, 10:00-13:00
 
????Для участі, будь ласка, зареєструйтесь за посиланнямly/3HRReQm
 
Питання, які будуть розглянуті під час лекційної частини заходу:

  • права та потреби потерпілих: їх співвідношення;
  • підхід, орієнтований на потерпілого(-у): поняття, принципи та практичні аспекти роботи із застосування підходу;
  • ретравматизація клієнта(-ки), травми свідків злочинів.

 
Захід складається з лекційної та практичної частин.
 
Тренерки заходу:
 
Лілія Олійникадвокатка, медіаторка, юристка лінії психологічної та правової допомоги від ГО «Вектор прав людини».
Пані Лілія учасниця ініціатив ЮрФем щодо підтримки щодо допомоги постраждалим від сексуального насильства та всіх видів гендерної дискримінації. Має досвід роботи з конфліктами у місцях надання допомоги внутрішньо переміщеним особам. Є авторкою наукових публікацій та посібників щодо дотримання прав дитини, практики Європейського суду з прав людини.
 
 
Наталя Підкалюк, лікарка-психіатриня, тренерка з Травмафокусу (інститут нейропсихотерапії, Австрія), голова ГО «IPSI».

Пані Наталя учасниця навчальних проєктів з групового психоаналізу (АППУ), клінічного гіпнозу (АППУ), реконсолідації травматичних спогадів (randrproject), програми кризового лідерства (Center for Humanitarian leadership).

Наталя Підкалюк має стаж роботи за фахом 20 років, з них 12 працювала у психіатричній лікарні в різних відділеннях (гострих станів, неврозів, геронтологічному, завідувала відділенням примусових заходів медичного характеру з посиленим наглядом). В 2017 році на базі поліклініки спільно з місцевою владою створили центр медико-психологічної реабілітації стресових розладів, з грудня 2021 року здійснює приватну практику та є головою громадської організації.

З початку повномасштабної війни ГО «IPSI» надає послуги з психосоціальної підтримки людям, які постраждали від війни, у вигляді індивідуальних консультацій та групових занять. Загалом це вже більше 10 000 людей. Робота проводиться, як на базі Центру, так і по Хмельницького регіону. Також проводить тренінги для людей допомагаючих професій з профілактики професійного вигорання, займається організацією освітніх заходів для психологів(-гинь).
 
* Перелік тренерів(-ок) може доповнюватися.

Детальніше про захід у нас на сайті https://hrvector.org/podiyi/23-08-04-15-16.08.23 
 
Загальна програма заходів проєкту «Допомога допомагаючим» https://hrvector.org/podiyi/23-07-19-programa
 
Інформація про попередні заходи для спеціалістів(-ок) юридичного напряму в межах програми «Допомога допомагаючим»:
 
Онлайн-тренінг «Побудова діалогу з клієнтами(-ками)» https://hrvector.org/podiyi/23-08-02-31.07-01.08.23
 
Онлайн-тренінг «Норма життя в пролонгованому стресі» https://hrvector.org/podiyi/23-07-07-04-05.07.23
 
Для довідки: тренінг проводиться в межах Програми «Допомога допомагаючим» та однойменного проєкту, що реалізовується ГО «Вектор прав людини» за  фінансової допомоги Європейського Союзу в межах Програми «Стійкість».  Програми «Стійкість» — це 30-місячний проєкт, який фінансується Європейським Союзом і виконується ERIM (Equal Rights & Independent Media) у партнерстві з Black Sea Trust, Фондом Східної Європи, Фондом Домів Прав Людини та Будинком Прав Людини в Тбілісі. Проєкт спрямований на посилення стійкості та ефективності постраждалих від війни ОГС та учасників(-ць) громадянського суспільства, які постраждали від війни в Україні, включаючи незалежні ЗМІ та правозахисників(-ць).

 

 

 

Контакти

  • https://hrvector.org/contact

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.