bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Воркшоп. Спільне відновлення. Як залучати людей у громадах і містах
18.07.2023

Коли? 29 липня, 13:00 - 16:30
Де? Вінниця, точне місце проведення події ми повідомимо всім зареєстрованим
 
Участь у події безкоштовна за реєстрацієюhttps://cutt.ly/Ywu5tOu9
 
Зараз актуальною темою є відновлення та реконструкція. Однак чи достатньо ми зробили для того, щоб охопити різні сфери життя міст і громад? Чи буде працювати принцип «відновлення знизу догори», коли мешканці та мешканки громад будуть самостійно визначати пріоритети, підтримувати ті соціальні групи, які цього потребують?
 
Під час воркшопу ми обговоримо спільні точки дотику для відновлення, залучення мешканців та мешканок, інтеграції внутрішньо переміщених осіб. Воркшоп також створить простір для обміну досвідом із відновлення та залучення між містами і громадами. В заході візьмуть участь представники та представниці Сєвєродонецької громади Луганської області, Чернігівської громади, Широківської громади Запорізької області, Нововодолазької громади Харківської області.
 
Ключові теми:
???? Які умови потрібні громадам для залучення мешканців та мешканок?
???? Які техніки та інструменти можна використовувати для залучення: інформація, консультації, партнерство?
???? Як допомагати громадам із залученням до планування відновлення?
???? Як правильно комунікувати, виявляти та обговорювати гострі питання, формувати відчуття співвідповідальності жителів і жительок?
 
Фасилітатор та фасилітаторка:
???? Леонід Донос, виконавчий директор Асоціації учасницького розвитку громад. Працює із темами партисипації, проєктного менеджменту, фасилітації, розширенням прав людини.
???? Катерина Мальцева, голова правління ГО «СТЕП», проєктна менеджерка Асоціації. Сферою професійної діяльності є партисипація, проєктний менеджмент та організаційний розвиток.
 
Спікер_ки:
✅ Марина Багрінцева, начальниця фінансового департаменту Сєвєродонецької громади, яка розповість про наявні ресурси для відновлення громад і як їх можна застосовувати;
✅ Лоріна Федорова, аналітикиня Cedos, яка поділиться досвідом Cedos у підтримці партисипативного планування відновлення у громадах;
✅ Юрій Глущук, керівник відділу розвитку громадянського суспільства КП «Інститут розвитку міст», який розкаже про досвід Вінниці й важливість відчуття причетності та відповідальності у процесі залучення.
 
Мова події: українська без перекладу.
 
Воркшоп проходить у рамках Українського урбаністичного форуму та проводиться у партнерстві з Асоціацією учасницького розвитку громад у рамках проєкту «Сприяння залученню громадян до місцевого самоврядування» за підтримки National Endowment for Democracy.
Український урбаністичний форум – щорічна подія про розвиток і майбутнє українських міст. Форум організовує аналітичний центр Cedos.

???? Програму форуму можна знайти за посиланням: https://t.ly/_6tB
???? Реєстраційна форма: https://bit.ly/ukrurbanforum_2023

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.