bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Семінари-тренінги «Правові основи для онлайн-змі»
27.06.2018

ГО «Платформа прав людини» запрошує на семінари-тренінги «Правові основи для онлайн-ЗМІ».

Заходи націлені на своєчасне та завчасне підвищення рівня знань інтернет-журналістів, працівників інтернет-ЗМІ та редакторів, щодо змісту, гарантій, механізмів реалізації та можливих обмежень прав під час виконання їх професійних обов’язків.

Дати проведення:

5 липня 2018 року - Київ (реєстрація до 3 липня)

12 липня 2018 року - Одеса (реєстрація до 6 липня)

14 вересня 2018 року - Львів (реєстрація до 7 вересня)

28 вересня 2018 року - Дніпро (реєстрація до 21 вересня)

жовтень 2018 року - Харків

початок листопада - Київ

До програми тренінгів будуть включені наступні питання:

  1. Міжнародні та національні стандарти свободи слова в Інтернеті.
  2. Статус Інтернет-ЗМІ та їх журналістів, їх права та обов’язки, механізми захисту права на вільне поширення інформації в Інтернеті.
  3. Свобода поширення інформації в Інтернеті та право на приватність.
  4. Свобода слова в Інтернеті та захист національної безпеки держави.
  5. Авторське право та Інтернет.
  6. Нове процесуальне законодавство та Інтернет.

Тренерами будуть виступати медіа-юристи ГО «ППЛ» Людмила Опришко та Олександр Бурмагін.

 

Олександр Бурмагін - випускник Вищого міжнародного курсу з прав людини (Варшава, Гельсінський Фонд з прав людини), медіа-юрист (практика з 2001 року у сфері захисту прав ЗМІ та журналістів), медіа-тренер ( з січня 2007 року - сертифікований Програмою правового захисту та освіти IREX U-Media). 

Експерт Європейської комісії за демократію через право (Веніціанська комісія) Ради Європи (http://www.venice.coe.int), експерт групи “Медіа реформа” та групи “Реформа виборчого законодавства” Реанімаційного пакету Реформ (http://rpr.org.ua/), член Незалежної медійної ради (http://mediarada.org.ua/). 

 

Людмила Опришко - адвокат (з 1991 року).Виграла у Європейському Суді з прав людини наступні справи: «Мазуренко проти України», (заява N 14809/03), «Пономаренко проти України» (заява № 13156/02), «Газета «Україна - Центр» проти України» (заява № 16695/04), «Редакція газети «Правое дело» та Штекель проти України» (заява № 33014/05). 

Медіа-юрист, медіа-тренер, з січня 2007 року - сертифікована Програмою правового захисту та освіти ЗМІ IREX U-Media. Експерт, залучений Координатором проектів ОБСЄ в Україні до реалізації проектів, серед яких: «Сприяння вдосконаленню практики взаємодії між правоохоронними органами України та працівниками ЗМІ» (2012-2014) , “Підтримка сталого розвитку реформування державних і комунальних ЗМІ” (2016). 

Консультант, що залучався Офісом Ради Європи в Україні для участі в реалізації спільних проектів Європейського Союзу та Ради Європи , зокрема “Зміцнення Інформаційного Суспільства в Україні” (2014-2015), “Консолідація розробки реформ у сфері юстиції в Україні” тощо. Співавтор посібника “Основы судебной журналистики” (2016).

Участь у всіх семінарах безкоштовна, проїзд НЕ компенсується.

Початок семінарів о 10:00, кінець 17:00. 

12:00 – 13:00 кава-пауза.

Учасники семінарів будуть відбиратися на конкурсній основі.

Реєструйтеся за посиланням прямо зараз: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc_PvMEaNXWERx61Ri9foHQlu8mzuQL-NphyKHHYKbaCUnLlg/viewform

Семінари проводяться за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США. / Supported by the Media Development Fund of the U.S. Embassy in Ukraine. The views of the authors do not necessarily reflect the official position of the U.S. Government.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.