bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Civictetc-сервіс Rada4you.org запрошує на воркшоп і печиво
18.04.2017

Якщо ви цікавитеся новітніми технологіями для потреб громади, хочете зрозуміти, що таке API  і JSON та як ними користуватись – Громадянська мережа ОПОРА дає вам таку можливість. 

Найближчим часом у трьох обласних центрах аналітики civictech-сервісу Rada4you.org проведуть безкоштовні воркшопи і розкажуть, як працювати з парламентськими даними.

Мова іде про Харків та Луцьк (20 квітня), а також — Чернігів (21 квітня).

Rada4you.org — це ресурс, що скачує дані з сайту Верховної Ради України та опрацьовує їх для вас, використовуючи низку запрограмованих алгоритмів. Навіщо? Щоб аналізувати голосування депутатів, розуміти їх поведінку і прогнозувати потенційні наслідки для громади.

Ось приклади використання даних, згенерованих сервісом Rada4you.org:

- «Рада все менше підтримує законопроекти Порошенка» — аналіз голосувань за ініціативи Президента несподівано показав, що рівень підтримки політичного курсу Президента депутатами ( у тому числі фракцією БПП) постійно падає.

- «Бурштиновий клінч: чому Рада не узаконює ринок каміння» — тут аналіз парламентських даних показав міру регіонального зацікавлення у темі врегулювання видобутку бурштину старателями та позицію ВР загалом;

- «Що топ-політики обіцяють і як за це (не) голосують» — робота з парламентськими даними дала змогу співставити гучні заяви депутатів та їх голосування у Верховній Раді.

Після участі у воркшопі те, що могло здаватись складним і загадковим, стане для вас елементарним, навіть якщо ви не маєте освіти програміста чи не були раніше причетні до роботи у сфері ІТ.

Civictech (civic technology) — це переважно інформаційні технології, що сприяють більш сильному розвитку громад. Наприклад, посилюють внутрішню комунікацію, поліпшують державну чи муніципальну інфраструктуру. Тобто, загалом сприяють зростанню суспільного блага. Civic technology — це мобільні додатки, платформи і сервіси, що підтримують громадські ініціативи чи контролюють державні і муніципальні органи. Також до civictech можна виокремити програмне забезпечення, що скероване на ці цілі.

Для участі у воркшопі у своєму місті зареєструйтеся, попередньо заповнивши відповідну онлайн-форму:

Харків — посилання на форму реєстрації ТУТ

Луцьк — посилання на форму реєстрації ТУТ

Чернігів — посилання на форму реєстрації ТУТ

Організатори забезпечать цікаво поведений час і печиво. Не проґавте.

Після вже перелічених міст, схожі заходи будуть проведені у Чернівцях, Львові, Одесі, Дніпрі, Рівному, Тернополі, Сумах, Запоріжжі, Богуславі, Ужгороді та Вінниці, Івано-Франківську, Хмельницькому. З усіх питань пишіть нам на [email protected]

*Примітка. Онлайн-сервіс “Rada4you: вони голосують для тебе” реалізовується в рамках кампанії «IT tools help to monitor elected officials/ІТ-інструменти допомагають моніторити народних обранців» Громадянською мережею ОПОРА у співпраці з Національним демократичним інститутом міжнародних відносин за фінансової підтримки Уряду Канади.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.