bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Тренінг для журналістів «Як візуалізувати текст і розширити коло читачів» (Кропивницький)
15.03.2017

23-24 березня 2017 р. у Прес-клубі м. Кропивницький (Кіровоградська область) відбудеться тренінг для журналістів/редакторів ЗМІ Кіровоградської, Житомирської, Вінницької, Черкаської, Полтавської, Хмельницької областей. Дедлайн - 19 березня 2017 р.

Протягом двох днів занять у м. Кропивницький (колишній Кіровоград) учасники отримають найбільш актуальну інформацію про графічний та візуальний контент в медіа, особливості його створення та важливість для роботи ЗМІ, тренди та практичні поради. Крім того, учасники зможуть пройти по кроках кожен з етапів створення інфографіки – від пошуку теми та збору інформації до процесу візуалізації даних.

Програма

Четвер, 23 березня

9.30 – 10.00 – Реєстрація. 
10.00- 13.00 
Аналітична частина створення інфографіки. 
- Інфографіка як одиниця контенту і новий жанр: чому візуальність має значення
- Де і як шукати теми та інформацію для інфографіки
- Ключові вимоги до аналітика під час підготовки інфографіки
- Робота з дизайнером: як організувати процес в реальному часі та на відстані
13.00-14.0 – обід
14.00 – 17.30 
- F*ck Up Confessions: Приклади найбільш типових помилок під час створення інфографік 
- Практична частина: робота з онлайн-сервісами для створення інфографік

П’ятниця, 24 березня 
9.30 – 10.00 – Реєстрація. 
10.00- 13.00 
Візуальна частина створення інфографіки. 
- Про навички керування та розуміння процесу створення візуального контенту. Фактично це про розуміння функцій арт-директора, та ставлення до продукту.
- Як створювати корисний Продукт, якій орієнтований на Споживача та вирішення якоїсь кінцевої задачі.
- Розуміння принципів HCD як ключової технології сучасного світу по дизайну будь-чого від інфографіки до автівки або кавоварки.
- Розуміння інструментів тексту та того що вони дають для керуванням увагою та сприйняттям візуального контенту.

- Базові навички з Типографії (тобто рос. зветься як Типографика)
- Розуміння основ верстки та поводження з текстовим блоком, як єлементом дизайну.
- Практичні заняття

 З учасниками працюватимуть два професійні тренери:

Владислав Кулик, викладач у програмах Інтерньюз – Україна на курсах по нових медіа теми пов’язані з дизайном, візуалізацією інформації та керуванням процесом створення візуального контенту. Закінчив Харківську політехніку, де навчився системному підходу до вирішення складних та різнопланових задач. Замість того, аби стати інженером-конструктором пішов у медіа-аналітику, бо це було набагато цікавіше.

За кілька років вже мав кар’єру у медіа. Працював журналістом та редактором у найкращій в ті часи у Харкові службі новин на радіо. Втілив першу велику власну професійну мрію про новину журналістику. Автор та аналітик у різних медійних проектах по політиці та економіці. Телебачення, радіо, щоденні газети тощо. Кілька виборчих проектів, які консультував по медіа та плануванню кампаній. Ніякого бруду, тож нікому нічого не винен.

У середині 2000-х втомився від медіа, бо умови та можливості вільно працювати суттєво скоротились, як у місцевих медіа так й у національних. Пішов у комерційний сектор та кілька років керував маркетинговими відділами у великих компаніях. З початком економічної кризи 2008 року полишив посаду керівника маркетингово відділу великою мережу гіпермаркетів побутової техніки та заснував власну дизайн студію. Займаюється інформаційним дізайном, впорядкуванням та систематизацією інформації. Спеціалізуюється на текстовому дизайні, сучасній типорафії та складній верстці. Разом з колегами у команді Агентів Змін займається проектуванням систем міської та транспортної навігації, міськім дизайном та гуманізацією суспільного простору. Один із співавторів нової схеми Кіївського метро.

Дмитро Тужанський, політичний аналітик, консультант з медіа та маркетингу, медіатренер. Співпрацює з  Інтерньюз Україна, є аналітиком Комітету виборців України. Свого часу працював редактором та копірайтером у діджитал-агенції PRODIGI (prodigiagency.com), де працював з Kyivstar, Discovery Channel, ПУМБ, Microsoft Ukraine, Samsung та ін. Як політичний оглядач дописує для Європейської та Української Правди, Українського тижня. Як стратег та аналітик співпрацював з такими проектами як Slovoidilo.ua, FreeCrimea.com.ua. Займався запуском та розвитком нішових онлайн-проектів з регіональною прив’язкою: varosh.com.ua, www.mukachevo.net. Закінчив Європейські студії Національного університету «Києво-Могилянська академія» (2010р.); Участь у майстер-класах та публічних лекціях:

Прохання повідомити про свою участь у тренінгу, заповнивши он-лайн форму за посиланням https://goo.gl/XH5e26 до 18.00 неділі, 19-го березня. Детальніша інформація та уточнення - за номером телефону: 099-121-30-54 (Анна Горобцова). Кількість учасників обмежена, тож просимо надсилати інформацію вчасно. Відшкодовуються транспортні витрати (за наявності оригіналів квитків), харчування та проживання у готелі.

Тренінг проводиться у рамках проекту Ужгородського прес-клубу «Створення Консультаційного центру мультимедіа для регіональних українських ЗМІ» за підтримки програми «У-медіа» Інтерньюз Нетворк.

Контакти

  • Анна Горобцова
  • 099-121-30-54

Коментарі

Бондаренко Наталя   2604 дні тому   #  

Посилання на форму реєстрації не активне

  •   Пiдписатися на новi
Вікторія Талашкевич   2604 дні тому   #  

Наталочка, спробуйте ще раз - https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfQdMnrkpv4g_yUB-PZ2-mxEcvy6zjv_rE2DvPwls1_3Xe2GA

  •   Пiдписатися на новi
Олена Гарагуц   2603 дні тому   #  

Добрий день! А для журналістів/редакторів ЗМІ з Дніпропетровської області буде тренінг? Дякую.

  •   Пiдписатися на новi
Вікторія Талашкевич   2603 дні тому   #  

Це знає Ірина Бреза, керівниця Ужгородського прес-клубу - будь ласка, ось її профіль на ФБ - https://www.facebook.com/iryna.breza

  •   Пiдписатися на новi
Олена Гарагуц   2603 дні тому   #  

Дякую.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.