bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Тренінги з питань ВПО (Одеська область)
26.07.2016

28 та 29 липня 2016 року в містах Подольську та Татарбунарах Одеської області пройдуть одноденні тренінги з питань внутрішніх переселенців, з метою посилення потенціалу внутрішньо переміщених осіб, представників органів місцевої влади та громадських активістів в сфері захисту прав ВПО.

Завданнями тренінгів є розкрити основні проблеми, з якими стикаються ВПО в регіоні; надати алгоритм вирішення найтиповіших ситуацій; навчити ВПО, представників органів влади та громадських активістів більш ефективно захищати права внутрішньо переміщених осіб; досягти необхідної комунікації між ВПО, органами влади та громадськими активістами в питаннях ідентифікації та вирішення проблем внутрішньо переміщених осіб в Україні.

Програма тренінгу передбачає розгляд таких питань: особливості правового статусу внутрішньо переміщеної особи (ВПО); основні правові проблеми ВПО та шляхи їх вирішення; реєстрація та облік ВПО; отримання соціальних виплат; відновлення документів; особливості реалізації права на спадкування вимушеними переселенцями; визнання юридичних фактів; правовідносини з банками; підприємницька діяльність ВПО; судовий захист прав вимушених переселенців; реалізація права ВПО на безоплатну правову допомогу; ідентифікація та просування стратегічних справ з питань ВПО.

Тренінги пройдуть:

28 липня 2016 року, з 9.30 до 17.00, в місті Подольську за адресою: вул. Соборна, буд. 194-а (приміщення Котовського місцевого центру з надання безплатної вторинної правової допомоги). 

29 липня 2016 року, з 9.30 до 17.00, в місті Татарбунари за адресою: вул. В.Тура,48 (зала засідань Татарбунарського сільство)

До участі в заході запрошуються зацікавлені внутрішньо переміщені особи (ВПО), представники органів державної влади та місцевого самоврядування, громадські активісти.

Захід проводиться Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України», в рамках проекту  «Захист прав ВПО в Україні - правова допомога, інформаційні кампанії та цифрові інструменти», який реалізується Всеукраїнською коаліцією з надання правової допомоги за підтримки Національного фонду підтримки демократії (NED). 

Контакти

  • Одеська обласна організація ВГО «Комітет виборців України»
  • [email protected]
  • (048) 716-40-18 (048) 716-46-83

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.