bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Тренінг «Як співпрацювати з народним депутатом для вирішення проблем округу» (Чернігів)
13.06.2016

Розпочато конкурсний відбір для участі у тренінгу Як співпрацювати з народним депутатом для вирішення проблем округу? Тренінг проведуть Сергій Панцир, керівник Центру соціального партнерства та лобіювання НаУКМА та Леся Шевченко, президент Фундації «Відкрите суспільство».

Це перший подібний тренінг для громадських активістів та журналістів в Україні.Основною метою заходу є подолання бар`єрів у комунікації між місцевими активістами та народними депутатами, які представляють інтереси виборців у парламенті і мають важелі впливу на владу, підприємства і організації на всіх рівнях. Учасники тренінгу дізнаються яким чином вони можуть донести свою проблему до депутата, як зробити її пріоритетною у його порядку денному та як оцінити реальний внесок парламентаря ії вирішення. Також учасники тренінгів отримають детальні відповіді на наступні питання:

  • Як проінформувати народного депутата  про проблеми, які не можна вирішити роками на місцевому рівні через брак коштів або повноважень?
  • Якими інструментами можуть послуговуватись депутати для вирішення проблем виборців та чи використовуються вони їх у повній мірі?  
  • Які існують яскраві приклади вирішення проблем виборців народними депутатами на місцевому рівні?
  • Як виборці можуть допомогти парламентарям спільно подолати перешкоди у вирішенні болючих для округу проблем?

Керівник проекту, директор та експерт Фундації «Відкрите суспільство» Іван Сікора зазначив: «Тренінг допоможе активістам налагодити дієвий та взаємовигідний зв’язок із народним депутатом та правильно використовувати його потенціал у вирішенні проблем громади. Депутати, у свою чергу,отримають більш якісний зворотній зв’язок та краще зрозуміють запити виборців, що дасть їм змогу працювати більш ефективно та прозоро».

Учасники тренінгів будуть забезпечені робочими матеріалами та харчуванням. можуть відшкодовуватись транспортні витрати.Проживання для учасників тренінгу не компенсуватиметься.Тренінг організовується в рамках проекту «Громадський моніторинг виділення фондів для округу», виконується Фундацією «Відкрите суспільство» в рамках Програми USAID  «РАДА: відповідальність, підзвітність, демократичне парламентське представництво», за фінансової підтримки Фонду Східна Європа.

Щоб взяти участь у тренінгу, заповніть будь-ласка реєстраційну форму учасника за посиланням. 

Тренінг відбудеться 30 червня - 1 липня 2016 р.

Останній день реєстрації 17 червня 2016 р.

Контакти

  • Фундація «Відкрите суспільство»
  • [email protected]
  • +38044-425-77-09
  • https://www.facebook.com/OSF.UA

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.