bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Модель Міжнародного Кримінального Суду у Хмельницькому – Знай свої права!
19.10.2015

Модель Міжнародного Кримінального Суду – семінари, на яких досліджують кейси з найгірших конфліктів у світі за принципами міжнародного кримінального права.

«Преса переповнена заголовками з гучними гаслами про те, що злочини проти людства не мають терміну давності і відповідальність за них настає, навіть якщо людина діє за наказом. «Беркут» здійснює злочини проти людства», - в один голос заявляють «кухонні експерти» та визнані адвокати і правозахисники. Що таке, власне, злочини проти людства і чим вони регламентуються? Хто насправді має карати злочинців? На ці питання Ви можете знайти для себе відповідь на семінарі за «Моделлю Міжнародного кримінального суду» (Model of International Criminal Court, далі – MICC)». 

Повага до прав людини є однією з основ функціонування суспільства. Ключовим фактором для успішної освіти в галузі прав людини є покращення обізнаності на низовому рівні. Це вірно як для Естонії, так і України, де питання прав людини розглядаються в контексті різних етнічних і національних ідентичностей та їх інтеграції.

Під час семінару учасники  ознайомляться з основами роботи Міжнародного Кримінального суду (Гаага) та спробують себе у ролі адвокатів, прокурорів і суддей. Розглядатимуться реальні справи, за якими винесено вирок МКС.

Тим хто, цікавиться правознавством і навчаються на юридичному факультеті, участь в семінарі буде особливо корисна.

Тренінги МICC дозволяють, у першу чергу, дізнатися більше про права людини та про сам судовий процес. Часто прості, на перший погляд, справи «обростають» важливими подробицями, які докорінно змінюють вирок.

Навчання відбувається у форматі «гри у суд», де кожний може спробувати себе в ролі обвинувачів, захисту чи суддів.

«Ми прагнемо, щоб учасники обговорювали не тільки правовий бік справи, а й моральний аспект. Останнє навіть видається мені більш цікавим, адже таким чином можна побачити, як люди сприймають право і закон, що це для них означає насправді», – пояснює головний тренер проекту, спеціаліст з публічного мовлення Віктор Ніконов.

Запрошуємо до участі в семінарі учнів випускних класів, студентів юридичних і гуманітарних факультетів, молодих громадських активістів та правозахисників, які проживають або працюють у м. Хмельницькому і які зацікавлені тематикою заходу та планують використовувати методику MICC у своїх активностях.

Програма заходу виглядатиме наступним чином:

31 жовтня – 1 листопада (4 години на день) – ознайомчий курс (для бажаючих + майбутніх тренерів)

1-2 листопада – тренінг тренерів (6 годин на день)

3-4 листопада (4 годин на день)– продовження тренінгу тренерів
31 жовтня – 1 листопада у м. Хмельницький буде проводитись ознайомчий курс за Моделлю міжнародного кримінального суду. Учасники ознайомчого курсі отримають сертифікат.

Тренер: Віктор Ніконов (Естонія). Тренінг проводитиметься російською мовою.

Якщо Ви хочете стати тренером з MICC, то майбутнім тренерам проекту спочатку треба ознайомитися з самою моделлю, тобто відвідати як ознайомчий курс, так і тренінг для тренерів. З кожним тренером буде підписано контракт на проведення follow-up семінару та буде видана стипендія за участь.

Місце і точний час проведення буде повідомлено лише зареєстрованим та відібраним учасникам. Реєструйтесь за вказаним посиланням до 25 жовтня 2015 року: http://goo.gl/forms/QNP4z8m7OR

Проект підтримано естонським міністерством закордонних справ  і виконується спільно естонською фундацією Unitas Foundation та київським ГО Освітній центр «Простір толерантності»).

Контакти

  • ГО “Простір толерантності”
  • Координатор проекту Богдан Дєдушкін
  • [email protected]
  • (093)825-4448 (066)226-0850

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.