bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Cемінар-тренінг для активу громад Полтавського району
19.10.2015

20 жовтня 2015 року в приміщенні Полтавської облдержадміністрації відбудеться семінар-тренінг для активу громад Полтавського району з питань децентралізації та проведення адміністративно-територіальної реформи.

У лютому 2015 року прийнято Закон України «Про добровільне об’єднання громад». Це – вкрай необхідна реформа, яка в результаті має на меті привести до зміни принципів фінансування територіальних громад та передачі широких повноважень на базовий рівень місцевого самоврядування. Однак в Перспективному плані формування територій громад Полтавської області, затвердженому рішенням сесії Полтавської облради та Кабінетом Міністрів України, 26 сільських рад Полтавського району залишилися в нинішніх межах. 

Організатор заходу — Ініціативна група «Єдність громади», Полтавський обласний благодійний фонд «Фонд розвитку громади «Ініціатива» спільно з Регіональним офісом реформ.

Довідково про проект:

Захід проходить у межах проекту «Стимулювання сільського розвитку та активізація сільського населення в Полтавському районі шляхом розширення участі громадян у процесах прийняття рішень на рівні територіальних громад», який впроваджується в рамках проекту «Українська регіональна платформа громадських ініціатив», що адмініструється ГО «МАРТ» за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Мета проекту - активізація сільського населення Полтавського району для вирішення питань місцевого значення, наближення адміністративних та інших послуг до сільських мешканців, підвищення  якості життя на селі. Проектом передбачається проведення інформаційної та роз’яснювальної роботи в 12 сільських радах Полтавського району, населення яких бачить перспективу в об’єднанні громад, сприяння ініціюванню об’єднанню цих сільських рад району у спроможні громади. 

Контакти

  • Керівник ініціативної групи “Єдність громади”
  • Малько Юлія
  • [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.