bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Тренінг «Альтернативи насильству»
10.11.2014

Якщо Ви шукаєте ефективні шляхи зменшення насильства в собі та суспільстві, налагодження діалогу та творче вирішення конфліктів у цей не простий для усіх нас час, тоді ми запрошуємо Вас здобути для цього власний досвід.

У разі, якщо Ви гарантуєте взяти участь у повних 2-х днях тренінгу 15-16.11.2014 в Києві, заповніть, будь-ласка, АНКЕТУ. Просимо зробити це до 24:00 год середи 12.11.2014, після чого ця анкета буде закритою для того, щоб ми змогли відібрати серед охочих не більше 12 чоловік для участі у тренінгу.



МІСЦЕ проведення заходу: Київ, 7 хв пішки від метро. Якщо Ви будете обрані для участі, то ми повідомимо про це на вказану Вами в анкеті електронну пошту із точним місцем проведення тренінгу до 24:00 год четверга 13.11.2014.

ЧАС роботи тренінгу: з 10:00 до 18:00 год, два повні дні по 8 год, субота і неділя 15-16.11.2014.

Цей проект є благодійним і добровільним. Тому участь у всіх тренінгах, семінарах нашого проекту “Альтернативи насильству” для всіх учасників - БЕЗКОШТОВНА! Всі ведучі-фасилітатори (тренери) наших семінарів, волонтери і добровольці не отримують за це ніякої оплати. Ми просимо учасників самостійно покривати свої витрати на проїзд, проживання і харчування протягом усіх днів тренінгу. Ви можете взяти з собою обід, печиво, питну воду (передбачаються перерви 40 хв. та 15 хв). Поряд з місцем проведення є різноманітні заклади харчування.

Ми залишаємо за собою право не пояснювати всіх деталей та критеріїв, за якими ми формуємо групи. Навіть якщо Ви і не будете обрані з якихось причин на цей тренінг (наприклад, що часто трапляється, через велику кількість охочих), Ви зможете подавати анкету для відбору на інші тренінги, які ми плануємо проводити постійно у Києві та інших містах.

Місія нашого проекту полягає d тому, щоб знизити рівень насильства в суспільстві, зменшуючи людську потребу вдаватися до насильства для вирішення проблем, щоб допомогти знайти в собі силу впоратися з конфліктною ситуацією без застосування агресії.

Загалом «Альтернативи насильству» - це міжнародна благодійна миротворча програма, яка набула широкого поширення у всьому світі з 1975 року.

Перші тренінги проводилися в нью-йоркській тюремній системі та продовжуються там до сьогодні. Згодом програма набула розвитку, вдосконалення, адаптації та зараз семінари за проектом проходять у більш ніж 20 країнах світу в Америці, Африці, Австралії, Європі, Азії у школах, вузах, різноманітних державних та громадських організаціях.


В Україні перші семінари пройшли в Одесі в 2005 році й відтоді поширюються по всій Україні за типом соціальної франшизи - всі, хто проходять навчальну серію тренінгів отримують підтримку, стажування та можливість продовжувати ініціативу разом з нами чи самостійно. Для цього абсолютно не потрібно спеціальних знань (психологічних чи інших), бо проект має соціальне спрямування та НЕ Є ПСИХОТЕРАПЕВТИЧНИМ.

В Києві ініціатива почала активно поширюватися починаючи з лютого 2014 року, як рух солідарності у відповідь на кризу в Україні групою активістів для поширення методики пошуку власних ресурсів подолання насильства в собі та в суспільстві.

З нашою програмою ми уже побували в багатьох містах: Харкові, Львові, Дніпропетровську, Білій Церкві, Сімферополі, Джанкої (Крим), Тирасполі (Придністров’я), Тбілісі (Грузія), Кіровограді, Ананьєві (Одеська обл.), Велика Димерка (Київської обл.), Котовську (Одеська обл.), Ізмаїлі (Одеська обл.) та інших містах.

Проводимо наші тренінги на постійній основі в Києві та Одесі. Ви можете бути ініціатором та організатором проведення аналогічного тренінгу у Вашому місті!

Починаючи з 2005 року ми проводимо майже 120 тренінгів щорічно (1500 учасників щороку).

Проект має кілька напрямків:

1. Доросла навчальна програма - серія із трьох дводенних тренінгів (48 годин), базовий, просунутий і тренерський модулі, на яких ми готуємо нових охочих стати ведучими-фасилітаторами нашого проекту для роботи із дорослими (даний тренінг буде проведений саме за цим напрямком - це перший базовий модуль проекту для дорослих).
2. Дитяча навчальна програма – аналогічна навчальна серія для роботи із дітьми (12-16 років).
3. Одноденні тренінги для дорослих на задану тематику: профілактика емоційного вигорання, теми прощення, гніву, страху, командоутворення тощо.
4. Тюремна програма для ув’язнених.

Особливістю проекту є спирання на досвід кожного, на неформальність, недирективність. Це практична програма, в основі якої лежить навчання через особистий досвід, а не лекційний матеріал. Ми не навчаємо і не даємо відповідей. Ми вважаємо, що відповіді сховані в середині кожного з нас. Тут кожен має можливість вільно висловитися. У кожного є своєрідний життєвий досвід. І ми вважаємо, що цей досвід може бути корисний не тільки для себе, а й для інших учасників групи. Кожен в проекті знаходить щось своє. Також Ви зможете познайомитися та відчути на собі особливий стиль ведення тренінгу - фасилітацію.

Робота на тренінгах зосереджується на виробленні навичок вирішення конфліктів як індивідуальних, так і групових (суспільних). Особливо буде цікавим для волонтерів, громадських активістів, соціальних працівників, людей, що працюють з молоддю та соціально незахищеними верствами населення та загалом всіх, хто хоче краще зрозуміти причини насильства в собі та суспільстві.

Багато вправ та ігор в тренінгах спрямовані на:
- прийняття один одного, підвищення самооцінки і створення атмосфери довіри;
- конструктивний діалог: навички слухання і вміння стояти на своєму, зберігаючи любов і повагу до себе та інших;
- співробітництво: установка на співпрацю і відмова від конкуренції;
- творче вирішення конфліктів - щоб відчути внутрішню перетворюючу силу для нейтралізації насильства.

Наші тренінги також можуть допомогти Вам:
• керувати сильними почуттями, такими як гнів і страх;
• більш ефективно боротися з ризиком і небезпекою;
• побудувати гарні відносини із іншими людьми;
• успішно спілкуватися в складних ситуаціях;
• дослідити вже наявні навички і дізнатися про нове;
• бути справжнім собою, поважаючи інших;
• зрозуміти, чому конфлікт відбувається.

У процесі самонавчання в якості матеріалу використовується життєвий досвід учасників, з якого здобуваються уроки конструктивного поводження з насильством в собі та у своєму житті.
Перевагою групової роботи є практичне навчання з мінімальною кількістю лекцій. Рішення залежать від усіх учасників семінару, а не тільки від ведучих. Роль команди ведучих-фасилітаторів (яких завжди не менше трьох) в тому, щоб моделювати і спрямовувати процес самонавчання.

Стежити за новими семінарами можна на нашій сторінці в інтернеті “Альтернативы насилию в Украине”- https://www.facebook.com/avpinukraine. Для цього на сторінці там наведіть покажчик миші (курсор) на кнопку “подобається”, утримуйте та із списку виберіть “отримувати повідомлення”. Аналогічна сторінки у Vконтакте
https://vk.com/club22601512. Міжнародний сайт - www.avpinternational.org/.

Більше про даний тренінг Ви можете прочитати тут - https://www.facebook.com/events/861789250518489/

У разі додаткових запитань щодо організації та проведення даного чи інших тренінгів київською групою фасилітаторів, звертайтесь, будь-ласка, до:

Андрій Крак
Фейсбук: https://www.facebook.com/andriy.krak
Електронна пошта: [email protected]
Тел.: (097) 0104922, (050) 9514334

Контакти

  • Андрій Крак
  • [email protected]
  • (097) 0104922
  • (050) 9514334
  • https://www.facebook.com/andriy.krak

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.