bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Цикл майстер-класів, спрямованих на розвиток місцевих громад
09.10.2014

Донецький прес-клуб (http://pclub.dn.ua) ініціює проведення циклу майстер-класів, спрямованих на розвиток місцевих громад. Навчання триватиме  з жовтня по грудень, загалом передбачено проведення 6 практичних заходів.  

До участі запрошуються мешканці Артемівська, Костянтинівки, Дружківки, Краматорська, Слов’янська, Добропілля, Красноармійська, Димитрова, Силідового, Дзержинська, Олександрівки.

Перші заходи відбудуться 11 жовтня у Добропіллі (вул. Першотравнева, 121, третій поверх) та 12 жовтня у Краматорську (Леніна, 19а, третій поверх).

Усі охочі мають зареєструватися до 10.00 10.10.2014: для цього необхідно направити запит на e-mail: [email protected], або зв’язатися за телефонами: 050 273 39 85 - Світлана та 050 42 42 103 — Тетяна.

Питання щодо компенсації витрат на дорогу узгоджується в ході акредитації на захід. Звертаємо вашу увагу: програма майстер-класів у Добропіллі та Краматорську є ідентичною, тому обирайте те місто, до якого вам буде простіше дістатися.

Під час практичних занять учасники дізнаються про наступні дієві механізми:(орієтовна програма заходу):

9.30-10.00- реєстрація, кава-брейк
10.00 – 11.00- Як ефективно використати Закон Украни “Про доступ до публічної інформації”? Чим відрізняються інформаційні запити від звернень громадян? Ви потренуєтесь писати інформаційні запити і звернення до офіційних установ, а також зрозумієте, як правильно обрати адресата.
11.00 – 12.00 - Що таке локальна демократія? Основні поняття. Структура. Юридичне підґрунтя. Ви зрозумієте роль громадськості в місцевому самоврядуванні, дізнаєтесь про способи взаємодії із владою.
12.00 – 13.00 - Що таке “адвокація”? Адвокаційні кампанії: правильно поставлена мета - запорука вирішення проблеми. Ви складете план кампанії (як обрати партнерів для досягнення мети та правильно організувати процес, де знайти додаткові ресурси тощо).
13.00-13.30 - перерва, кава-брейк
13.30- 14.30 - Громадські слухання як інструмент вирішення локальних проблем. Майданчик для обміну думками, під час яких зближуються влада та громада.
14.30-15.30 - Загальні збори громадян як базовий інструмент задля вирішення місцевих проблем: від ремонту каналізації до капітального ремонту автомобільних доріг.
15.30- 17.00 - Основи самоорганізації населення. Порядок створення органу самоорганізації населення  та громадського об’єднання, чим вони відрізняються один від одного?

Дуже багато цікавих відповідей з цього приводу є у тренера Сергія Кареліна – керівника громадської організації “Розвиток локальної організації” та експерта з бюджетної політики ГО “Центр політичних студій та аналітики”.

Аби зробити вашу роботу якомога ефективнішою, ми пропонуємо учасникам самим обрати тематику подальших майстер-класів. Тобто,  11 та 12 жовтня в ході мозкових штурмів разом із тренером, ви самі визначитесь із механізмами, використання яких прагнете освоїти в ході наступних заходів.

Наші партнери: Краматорський прес-центр та редакція газети “Новини Краматорська”, МГО “Центр правових технологій”, громадська організація “Добропільський центр молоді “ДОБРО”, спільно з відділом культури Добропільського міської ради, Добропільська міська центральна бібліотечна система.

Контакти

  • 0504242103

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.