bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Семінар з питань відкритості міських бюджетів і візуалізації бюджетних даних у Тернополі
18.04.2014

28-29 квітня в м. Тернопіль відбудеться практичний семінар з питань відкритості міських бюджетів та візуалізації бюджетних даних в рамках «Ініціативи «Відкритий бюджет», спільного проекту АНО «Інтерньюз» та ПРООН.  Запрошуємо представників та представниць громадських організацій та журналістів з Тернополя долучитися до процесу підвищення прозорості міського бюджету. Для участі необхідно зареєструватися.

Місцеві бюджети та інформація про державні закупівлі на місцевому рівні залишаються здебільшого у друкованому форматі. У тих випадках, коли інформація є публічною та «цифровою», її буває складно віднайти та розпізнати у загальному масиві, що міститься на веб-сайтах органів місцевого самоврядування. Як результат, громадяни не можуть знайти інформацію про місцеві бюджети та не мають змоги впливати на їх формування.

Ґрунтуючись на досвіді попередніх ініціатив,  АНО «Інтерньюз» та ПРООН в січні 2014 року розпочали пілотний проект – «Ініціатива «Відкритий бюджет».

У місті Тернопіль 28-29 квітня відбудеться дводенний інтерактивний семінар, який об’єднає представників муніципалітету, громадських активістів та журналістів для обговорення процесів формування місцевих бюджетів та напрацювання технічних рішень, що дозволять місту більш ефективно представити бюджетні дані та передбачать можливість зворотного зв’язку з містянами стосовно бюджету, що формується. Процес напрацювання первинних рішень (прототипів) буде підтриманий експертами з метою розробки кінцевих он-лайн інструментів.

Тренери – Юлія Кирсанова (з місцевих бюджетів), Андрій Зінченко  та Дзвенислава Новаківська  (тренери з візуалізації).

Якщо Ви бажаєте долучитися до процесу підвищення прозорості міського бюджету та взяти участь в семінарі, потрібно заповнити анкету до 23 квітня, 00:00 за посиланням.

Заповнення анкети не гарантує участі в тренінгу. Підтвердження участі  та  інформацію про місце проведення буде надіслано  електронним повідомленням відібраним учасникам до 24 квітня.

Програма тренінгу.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.