bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Старшокласники Луцька крокують правильно і … правомірно
18.09.2008

Юристи Асоціації захисту прав молоді Волині знайомлять молодь міста із правами неповнолітніх у кримінальному процесі, зокрема при затриманні правоохоронними органами, при притягненні до кримінальної відповідальності та із міжнародними документами, які визначають правовий статус неповнолітнього у кримінальному процесі.

Зустрічі відбуваються в рамках проекту «Правильний крок», за підтримки відділу у справах молоді та спорту Луцької міської ради. Заплановано провести 25 зустрічей у школах міста, участь у яких візьме більше 750-ти учнів. 

Асоціація захисту прав молоді Волині уже протягом чотирьох років проводить подібні зустрічі із школярами області. «Ми не ставимо собі за мету дублювати шкільну програму по вивченню права, не бачимо доцільності й у читанні моралізаторських лекцій школярам… Наш досвід показує, що молоді насправді цікаво знати як поводити себе у критичних ситуаціях і вони не знають цього й не завжди готові запитувати у вчителів чи батьків… Саме тому ми приходимо до них у класи, розповідаємо у формі звичайної бесіди про нашу роботу, про те, що вони мають право на правову допомогу і повинні знати де її отримати» - розповідає Вікторія Гошин, юрист Асоціації.

Петро Верзун, керівник проекту зазначає, що часто неповнолітні запитують як поводитись, коли на вулиці до них підходять представники патрульно-постової служби міліції України. «Ми їм пояснюємо, що не потрібно втікати, адже вже ці дії можуть стати приводом до затримання, також не варто висловлюватись нецензурно у бік працівників міліції. Для уникнення конфліктних ситуацій краще за все завжди мати при собі документ, що посвідчує особу, поводити себе «чемно»… Також нагадуємо, що в будь-якому випадку, вони можуть розраховувати на підтримку фахівців нашої організації, чим вони принагідно користуються уже на зустрічах».

Продовженням діяльності Асоціації захисту прав молоді Волині по підвищенню правової обізнаності молоді стане проведення подібних зустрічей у школах області.

Контакти

  • Вікторія Гошин
  • Асоціація захисту прав молоді Волині
  • [email protected]
  • 8 (03322) 48312

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.