bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Навчання по створенню органів самоорганізації населення у Луцьку
17.04.2013

У Луцьку щотижня проходитимуть навчальні семінари «Школи для ініціативних груп по створенню ОСН».

Запрошуємо ініціативних жителів міста Луцька, які займають активну життєву позицію, не бажають залишатись осторонь процесів, що відбуваються у їх місті, хочуть впливати на органи місцевого самоврядування та співпрацювати з ними задля вирішення найактуальніших питань громади, освоїти основні механізми та навики для створення  та ефективного функціонування органів самоорганізації населення (ОСН).

Перше методично-практичне заняття Школи для ініціативних груп відбудеться 18 квітня 2013 року о 09:30 у Луцькому міському центрі зайнятості (м. Луцьк, вул. Ярощука 2).

Експерти й консультанти Ресурсного центру для ОСН, які проводитимуть захід, розкажуть що таке органи самоорганізації населення (ОСН), розкриють їх функції та можливості та на конкретних прикладах продемонструють яких змін може досягнути громада, об’єднавшись.

Відвідавши захід, Ви зможете поставити усі питання щодо створення та організації роботи ОСН, які Вас цікавлять, отримати відповіді спеціалістів та знайти практичне застосування корисним порадам.

Довідково. До повноважень ОСН відноситься право контролювати майно, що є в комунальній власності; приймати рішення у сфері соціального захисту населення; в галузі охорони природи, використання землі та інших природних ресурсів; затверджувати місцеві бюджети, програми соціально-економічного та культурного розвитку, контролювати виконання місцевих бюджетів; програм соціально-економічного та культурного розвитку; діяльність комунальних підприємств, організацій і установ; контролювати якість надання послуг житлово-комунальними господарствами; вирішувати інші питання місцевого значення; їм також можуть делегуватися окремі повноваження органів виконавчої влади, тощо.

Школу для ініціативних груп по створенню ОСН проводить Асоціація підтримки та розвитку ОСББ та ОСН за проектом «Створення умов для нового якісного рівня діяльності ОСН у м. Луцьку». Проект отримав підтримку Міжнародного фонду «Відродження» в межах програми «Громадянське суспільство та належне врядування».

 

Контакти

  • Прес-служба
  • Асоціація підтримки та розвитку ОСББ та ОСН
  • [email protected]
  • (098) 9222616 (066) 1630008 (0332) 200032

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.