bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Навчання для журналістів “Майстерні громадської критики”
02.03.2012

Чим сильніше цензурний тиск, чим більше «жовтизни» і купюр у новинах, тим важливіше зрозуміти нові виклики професійній етиці. Не тільки влада, але й журналістика потребує суспільної критики.

Провідну роль у цьому процесі відіграють механізми саморегулювання. Критика – не опозиція, а спроба зрозуміти протилежну сторону. Не можна принудити людину змінити свої думки, але можливо вести з нею розмову, щоб допомогти їй зробити конструктивні висновки щодо особистої свободи та особистої відповідальності.

Проект «Майстерні громадської критики» спрямований на розвиток культури критичного мислення молоді, яка зорієнтована на активну участь у суспільному житті.

Запрошуємо до майстерень студентів Таврійського національного університету ім. В.І.Вернадського та Запорізького національного університету, які готуються стати журналістами, політологами, соціологами, психологами.

Запрошуємо до дискусій представників ОГС, творчу інтелігенцію, представників органів влади, професійних журналістів.

«Майстерні громадської критики » - це багатопланові навчальні семінари-тренінги за участю відомих журналістів-практиків з різних регіонів країни (Львів-Запоріжжя-Крим), прес-клуби, обмін досвідом між освітніми інституціями та ЗМІ, висвітлення проблем регіональної медіаосвіти та цікаве змагання у конкурсі творчих робіт.

Переможець отримує право стажування у проекті “Українська правда”.

Заявки приймаємо до 15 березня 2012 року за електронною адресою: [email protected].

Умови участі: CV (curriculum_vitae_ім’я та прізвище.doc) та критичний нарис-есе за актуальною тематикою проекту (політика, суспільство, культура, медіа освіта), не більше 500 слів.

Формат: документ Microsoft Word: project_description_ім’я та прізвище.doc.

«Майстерні» проводять: В.Кіпіані, А. Куликов, В. Портников, Д. Дуцик, О.Довженко, Леанн Пупчек (FULBRIGHT), Б.Потятиник, Н.Габор.

З «Майстернями» співпрацюють: Таврійській національний університет ім. В.Вернадського, Запорізький національний університет, Львівський національний університет ім.І.Франка.

Фінансова підтримка: Фонд сприяння демократії Посольства США в Україні.

Організаційна підтримка: ГО «Регіональний центр медіаосвіти та медіапсихології» (АР Крим) Регіональний центр медіапсихології та психології соціальних комунікацій (Запоріжжя)

Контакти

  • Юлія Голоднікова
  • Юлія Паскєвська
  • ГО Регіональний центр медіа освіти та медіа психології, Регіональний центр медіапсихології та психології соціальних комунікацій (Запоріжжя)
  • [email protected]
  • [email protected]
  • 050-92-174-92
  • 050- 322-95-45

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.