bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Стартує нова професійна програма для спеціалістів у сфері культури
27.07.2011

Британська Рада в Україні та Open Society Institute оголошують нову професійну програму для спеціалістів у сфері культури Cultural Leadership International 2011.

Мета програми — підтримка нового покоління лідерів у царині культури та налагодження професійних зв’язків і обміну досвідом між представниками різних культурних і творчих індустрій.

Британська Рада в Україні адмініструє програму для громадян України та Білорусі

З ЧОГО СКЛАДАЄТЬСЯ ПРОГРАМА?

У 2011 році програма включає наступні компоненти:

Семінар з розвитку лідерських якостей
Всі учасники, яких вибрали для участі у програмі, будуть запрошені на 4-х денний Семінар з розвитку лідерських якостей, який відбудеться 23–27 жовтня 2011 року у Стамбулі (під час Стамбульського Бієнале). Семінар є відправною точкою програми, яка включає в себе тренінги з лідерських навичок та можливості професійного спілкування з іншими учасниками.

План професійного розвитку
Учасників програми попросять скласти План професійного розвитку, у якому вони вкажуть свої професійні потреби та цілі. Також учасників попросять написати план досягнення своїх цілей, який грунтується на можливостях у Великій Британії, і пропонуються Британською Радою. Такими можливостями можуть бути навчальні курси, стажування, менторські програми, тощо. План Професійного Розвитку необхідно узгодити до 31 грудня 2011 року, і реалізувати до кінця грудня 2012 року.
Учасники Програми отримають грант у розмірі £3 000 для реалізації своїх планів, а також підтримку Британської Ради у визначенні відповідних можливостей у Великій Британії.

ЧИ МОЖУ Я ВЗЯТИ УЧАСТЬ?

Програма CLI створена для тих, хто працює у сфері культури та хоче взяти активну участь у її подальшому розвитку. Не обов’язково обіймати високу посаду, проте необхідно знати англійську мову та мати щонайменше трирічний досвід роботи в своїй сфері.

У 2011 році у Програмі Cultural Leadership International будуть представлені учасники з Великої Британії, Франції, Німеччини, Італії, Іспанії, Лівану, Сирії, Палестини, Єгипту, ОАЕ, Турції, Вірменії, Азербайджану, Грузії, Афганістану, Казахстану, Росії, України, Білорусі, Угорщини, Румунії та Чехії.

Британська Рада в Україні адмініструє програму для громадян України та Білорусі. Процес подання заявок відбувається незалежно у кожній країні. Якщо ваша заява буде успішною, вас запросять на співбесіду до місцевого офісу Британської Ради. З широкого списку кандидатів, запрошених на співбесіду, і будуть відібрані учасники програми.

ЧАСОВІ ТЕРМІНИ ПРОВЕДЕННЯ ПРОГРАМИ

  • Подання заявок до 18 вересня 2011 року
  • Оголошення учасників 3 жовтня 2011 року
  • Семінар з розвитку лідерських якостей 23–27 жовтня 2011 року
  • Узгодження планів професійного розвитку до 31 грудня 2011 року
  • Реалізація 31 грудня 2011 – 31 грудня 2012 року 

ВИМОГИ ДО КАНДИДАТІВ

Учасник повинен:

  • працювати у творчій сфері, та мати досвід роботи не менше трьох років. Не обов’язково обіймати високу посаду, але важливо показати свій потенціал щодо просування у кар’єрі та для отримання керівних посад у майбутньому
  • мати характер, мотивацію та здібності, що демонструють потенціал майбутного лідера у сфері культури у своїй країні
  • володіти англійською мовою на рівні щонайменше 5 балів за шкалою іспиту IELTS.

КРИТЕРІЇ ВІДБОРУ

Для участі у програмі лідери повинні мати наступні якості:

лідерські якості — особа, яка працює у творчій та культурній сфері, та демонструє поєднання творчих та організаційних здібностей, щоб бути лідером у своїй країні. Особа, яка працює у творчій сфері, розкрила свої лідерські якості, підтримує розвиток певної сфери у своїй країні

провідник впливу — особа, яка працює у творчій сфері, та здатна робити зміни не лише в естетичному та/чи комерційному плані, але і в плані розвитку та позитивного впливу на інфраструктуру свого сектору та на соціально-економічне благополуччя своєї країни

соціальна відповідальність — особа, якій притаманне усвідомлення та готовність працювати над широкими соціально-економічними проблемами, які стосуються національного / регіонального / глобального контексту

уміння спілкуватись і налагоджувати зв'язки — особа, яка працює у творчій сфері, та має бажання та вміння працювати спільно з іншими, вести діалог, та взаємодіяти з іншими ідеями, контекстами та людьми. Дуже важливими являються навички презентації, артикуляція та чіткість думки

міжнародна перспектива — особа, яка працює у творчій сфері, та має бажання та вміння розвивати особисті та професійні контакти, співпрацю та партнерство з Великою Британією та іншими країнами-учасницями.

АПЛІКАЦІЙНА ФОРМА

Будь ласка, заповніть аплікаційну форму англійською мовою та надішліть її на адресу [email protected].

Заяви приймаються до 18 вересня 2011 року.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.