bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Стажування з обміну кращим досвідом самоорганізації населення
21.04.2011

19-25 червня 2011 року (дати можуть мінюватися) у Вінниці (2 дні), Одесі (3 дні) та Луганську (2 дні) пройде стажування-марафон «Поширення здобутків громадської участі» (попередня програма додається).

Ви збагатите свій досвід практичними знаннями щодо ефективного функціонування органів самоорганізації населення (ОСН) та вирішення проблем місцевих громад у співпраці з владою.

Захід проходитиме в межах реалізації проекту “Кращі практики самоорганізації населення для розвитку місцевих громад”, що виконується за підтримки Програми “Схід-Схід: партнерство без кордонів” Міжнародного фонду „Відродження”.

Хто може взяти участь: 

  • представники неурядових організацій, які опікуються питаннями розвитку місцевих громад, а також громадські активісти;
  • лідери органів самоорганізації населення та ініціативних груп з усіх регіонів України (крім Одеси, Луганська та Вінниці).

Учасники стажування будуть мати змогу:

  • ознайомитися з досвідом громадської участі під час відвідання ОСН, громадських організацій, зустрічей з керівниками органів місцевої влади;
  • обговорити шляхи удосконалення механізмів співпраці ОСН з місцевою владою та іншими інституціями тощо;
  • здобути знання та навички щодо створення та діяльністі ОСН, громадського контролю за діяльністю органів влади, проведення адвокаційних кампаній, інформування громадян, соціальної мобілізації тощо;
  • дізнатися про нормативну регламентацію форм місцевої демократії.

По закінченню стажування буде створено мережу учасників для подальшого взаємного обміну практиками та консультувань. Учасники отримають збірку успішних історій у сфері самоорганізації населення та інші методичні матеріали.

Відбір учасників стажування відбувається на конкурсній основі. Бажаючих просимо надіслати до 31 травня 2011 р. на адресу [email protected] або на факс (048) 738 6830 заявку обсягом до 1 сторінки.

У заявці треба описати:

  • стислий опис досвіду громадської діяльності, зокрема у сфері розвитку громади або самоорганізації населення;
  • мотивацію щодо участі у стажуванні. До заявки треба додати резюме (CV) кандидата на участь у стажуванні (обсягом до 2-ох сторінок) із обов’язковим зазначенням адреси електронної пошти та контактних телефонів.

Інформація про результати відбору буде повідомлена його учасникам до 7 червня 2011 р.

Організатори забезпечують харчування та проживання під час заходу, відшкодовують витрати на проїзд учасників з інших міст (не більше вартості купейного білету або білету на автобус).

Контакти: Ганна Трепалюк, (097) 481 1727, (048) 700 7675; В’ячеслав Кіщенко, (095) 336 0155, [email protected].

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.