bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Last Call: ГУРТ оголошує завершальний етап прийому заявок на події Meet and Code 2023
28.08.2023

Літо добігає кінця, даруючи нам найспекотніші дні, і ми наближаємось до завершення грантового конкурсу цифрових подій Meet and Code. Протягом найближчих двох тижнів кожна українська ОГС ще має шанс виграти грант у розмірі 19 000 грн на проведення освітньої дитячої або молодіжної події з інформаційних технологій, кібербезпеки, робототехніки, мінної та радіаційної безпеки із застосуванням технологій тощо. Враховуючи воєнний стан в нашій країні, події можуть відбуватись онлайн або у змішаному форматі, а також безпосередньо у безпечному, спеціально обладнаному місці. Реєстрація подій відкрита на сайті Meet and Code до 13 вересня 2023.  

Аби надихнути вас ми попросили Олену Дорогу, голову громадської організації “Центр відновлення та реабілітації” в місті Хмельницькому поділитись своїм досвідом участі в ініціативі Meet and Code. Минулого року її організація вперше подавалась на конкурс і отримала фінансування на проведення двох подій: Робототехніка Lego Wedo для дітей від 5 до 8 років та Youtube від "А" до "Я" за годину

Олена розповідає, що тематику та активності було розроблено спільно з тренером з інформаційних технологій. Зокрема, другу подію сфокусували на підлітках і молоді, які цікавляться блогерством і хочуть себе реалізувати, створивши власний ютуб-канал. 

 «Мета заходу допомогти зробити перший крок у створенні свого інформаційного простору, вираженні своєї творчості та індивідуальності, хобі, яке принесе не тільки задоволення, але й прибуток», - зазначалось у анонсі. Захід проводився у гібридному форматі, тобто частина учасників була присутня безпосередньо на занятті, а частина дізнавалась інформацію онлайн. На вебінарі учасники дізнались про останні оновлення та формати контенту Youtube, аналізували існуючі та можливі ніші, цільову аудиторію, навчались створювати контент-план з постановкою цілей, монтувати відеоматеріал у відеоредакторі. 

«В умовах воєнного часу, звичайно необхідно дотримуватись максимальних правил безпеки. Під час проведення заходу була повітряна тривога, але ми заздалегідь обрали приміщення з бомбосховищем та інтернетом, тому заняття не було перервано», - зауважує Олена Дорога. 

Приємною несподіванкою для організаторів стало те, що на захід зареєструвались і відвідали онлайн студенти Харківської гуманітарно-педагогічної академії. По завершенню вебінару усі учасники отримали електронні сертифікати успішного проходження основ ютуб-блогерства, а навчальний заклад розмістив сертифікати з іменами студентів на сайті кафедри інформатики, тим самим спонукаючи інших студентів отримувати нові цифрові навички.  

Цьогоріч ГО «Центр відновлення та реабілітації» також подали заявки на проведення цифрових подій. «Хочемо залучити молодь в роботі в Canva й навчити, як доцільно використовувати цей інструмент у своїй діяльності в соціальних мережах. Також ми плануємо познайомити дітей та підлітків із основами програмування в Minecraft, а ще долучити до творчості з використанням 3-d ручки» - ділиться Олена планами. 

Ресурсний центр ГУРТ бажає пані Олені та її команді перемоги у конкурсі, і закликає усі українські ОГС просто зараз подавати свої ідеї цифрових подій для дітей і молоді. Умови участі читайте на сторінці Meet and Code ось тут

Якщо у вас виникають питання, не вагаючись пишіть їх у коментарях до цього оголошення, а також перегляньте найбільш поширені питання та відповіді на них у розділі Часті питання.  

 

Ініціатива Meet and Code фінансується Amazon та SAP і реалізується Haus des Stiftens gGmbH та TechSoup Europe спільно з мережевими партнерами в 25 країнах. Ресурсний центр ГУРТ є мережевим партнером в Україні, TechSoup Україна

____________________________________________________________________________

Щоб завжди бути в курсі найактуальніших можливостей та подій громадського сектору - приєднуйтеся до спільноти змінотворців ГУРТа в соцмережах: 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.