bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Україна стала асоційованим членом Євросоюзу
27.06.2014

Сьогодні у Брюсcелі було підписано економічну частину Угоди про Асоціацію з Європейським Cоюзом. Від цього моменту Україна стала повноправним асоційованим членом Євросоюзу.

Зазначимо, що крім України асоційованими членами ЄС також стали Грузія та Молдова, чиї лідери також підписали у Брюсселі Угоди про асоціацію.

Євросоюз розглядає угоди про асоціацію з Грузією, Молдовою та Україною, як початок для розбудови нових відносин цих країн із Брюсселем, і обіцяє їм повномасштабну підтримку. Про це на церемонії підписання документів заявив президент Європейської ради Герман Ван Ромпей, повідомляє "Радіо Свобода".

«Це підписання – це пункт призначення, після двох десятиліть співпраці, але це також і початок для розбудову відносин із ЄС. Ця угода – це не фінальна стадія нашої співпраці», – сказав Ван Ромпей.

Голова Європейської ради Герман ван Ромпей назвав сьогоднішній день історичним не лише для цих трьох країн, але й для Європейського союзу.

Нагадаємо,  21 березня 2014 року, було підписано політичну частину Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС.

Угоду про асоціацію з ЄС виконуватимуть державні структури. Зокрема, буде створено спецорган, який відповідатиме за виконання угоди, повідомляє ТСН.ua.

Єврокомісія також буде перевіряти плани і стежити за виконанням аж до вивчення проектів законів і розпоряджень Кабміну. Крім того, Єврокомісія визнає, що нормативний акт ЄС впроваджено в українське законодавство. Звіт про виконання Україною положень буде надаватися двічі на рік.

До України буде надіслана спеціальна місія, яка перевірятиме звіти на дієвість і виконання законів. Спілкування буде проводитися не лише із представниками влади, але й з громадськими організаціями і підприємцями. У підсумку, якщо положення виконано, певна українська продукція буде допущена на європейський ринок

ГУРТ звернувся за коментарем до громадських організацій і запропонували їм відповісти як зміни супроводжуватиме підписання економічної частини. Слідкуйте за оновленнями на ГУРТі!

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.