bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Перший день Саміту. Майдани продовжують зростати
28.11.2013

Сьогодні, 28 листопада 2013, розпочався Саміт Східного партнертсва, який українські ЗМІ називають "доленосним". На ньому має остаточно вирішитися, чи підпише Україна угоду про асоціацію з ЄС.

Натомість, громадські лідери України та ЄС самостійно вирішили підписати угоду про асоціацію Україна-ЄС у Вільнюсі. 

Альона Гетьманчук
, Інститут Світової політики написала на своїй сторінці фейсбуку: "Під гучні оплески у Вільнюсі відбулася неформальна церемонія підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС на рівні громадянського суспільства. Влада не хоче підписувати - підписало суспільство!". 
 
У Декларації громадського підписання Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС йдеться: 

Беручи до уваги волю українського суспільства, продемонстровану масовими протестами на захист європейського майбутнього, що тривають, підтверджену численними опитуваннями громадської думки, підтриману Українською національною платформою Форуму громадянського суспільства Східного Партнерства та організованим громадянським суспільством загалом:

Ми підписуємо Угоду про асоціацію між Україною та ЄС і беремо на себе зобов’язання сприяти її імплементації в усіх сферах, де громадянське суспільство має свої цілі, інтереси і занепокоєння.

У Києві "Євромайдан", де проти урядових рішень протестують тисячі українців, ближче до вечора продовжує зростати, не зважаючи на мокрий сніг. Тут продовжує панувати атмосфера взаємопідтримки і віра у те, що Саміт принесе бажані результати. 



Більше фото

Читайте також:

Підготувала: Любов Єремічева

Увага! Копіювання доступне лише для зареєстрованих користувачів порталуГУРТРеєстрація займає менше однієї хвилини. 

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.