bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Вінниці презентували діяльність Координатора проектів ОБСЄ в Україні
13.09.2013

 Участь у семінарі взяли координатор проектів ОБСЄ в Україні Мадіна Джарбусінова, менеджери та асистенти проектів ОБСЄ, голова Вінницької обласної Ради Сергій Татусяк, депутат Вінницької обласної Ради та голова комісії з питань бюджету Вінницької обласної Ради Наталія Гетце, представники влади, ЗМІ та інститутів громадянського суспільства Вінниччини.



У вступному слові Сергій Татусяк повідомив про напрацювання Вінниччини у співпраці з ОБСЄ, нові форми роботи, що стосуються транспортного співробітництва, економічного та екологічного питань, енергозабезпечення, активної взаємодії з громадськими організаціями області.

Головним завданням Координатора проектів ОБСЄ в Україні є підтримка впровадження принципів і зобов’язань ОБСЄ шляхом виконання проектів. Його діяльність спрямована на співпрацю з українською владою з метою зміцнення соціальної та політичної інтеграції України на теренах ОБСЄ та полягає у плануванні, виконанні та моніторингу проектів між відповідними органами влади України та ОБСЄ. Проекти ухвалюються Міністерством закордонних справ України, можуть стосуватись усіх аспектів діяльності ОБСЄ та залучати як урядові інституції, так і громадські організації України.

Сфера проектної роботи поширюється у трьох напрямках: демократизація та належне урядування, верховенство права та прав людини, а також між програмний компонент, що охоплює сферу економіки, охорони довкілля і військово-політичні аспекти безпеки.

В рамках таких програм і проектів як «Демократизація і належне урядування», «Верховенство права і права людини», «Допомога в соціальній адаптації звільненим військовослужбовців Збройних Сил України», «Огляд проектів економіко-довкільного напрямку; співпраця з Вінницькою міською радою», «Сприяння розвитку громадянського суспільства» , «Огляд напрямів діяльності у сфері верховенства прав та прав людини», «Екологічна безпека в басейні Дністра. Адаптація до змін клімату» менеджерами та асистентами проведено презентацію діяльності, її результати та перспективи.

Усі зазначені проекти відпрацьовані у наступних напрямках: утвердження верховенства права, дотримання і захист прав людини та забезпечення прозорості та відкритості у відносинах між громадянами та органами влади, розвиток адміністративної юстиції, підвищення обізнаності громадян щодо прав людини та механізмів їхнього захисту, створення системи безоплатної правової допомоги, соціальна адаптація звільнених військовослужбовців, протидія організованій злочинності та втілення стратегії проти тортур і жорстокого поводження у місцях утримання під вартою.

По закінченню презентацій координатор програм Андрій Дзюбенко висловив вдячність за активну позицію представників влади та громадськості Вінниччини у співпраці з Організацією з безпеки і співробітництва в Європі та висловив сподівання, що в подальшій роботі регіон здійснюватиме заходи у «трьох вимірах»: військово-політичному, економіко-екологічному та людському.

Мадіна Джарбусінова відзначила ефективність співпраці протягом останніх років та висловила сподівання щодо подальшої реалізації проектів на Вінниччині.

Презентації:

1. Андрій Дзюбенко “Загальний огляд цілей, принципів та напрямів проектної допомоги”

2. Катерина Роговська “Сприяння розвитку громадянського суспільства”

3. Наталія Ступницька “Верховенство права та права людини”

4. Гладкий Олександр “Допомога в соціальній адаптації звільненим військовослужбовцям”

5. Економіко-довкільний вимір діяльності КПОУ

6. Алла Ющук “Екологічна безпека в басейні Дністра.Адаптація до змін клімату”

7. Олександр Риженко “Електронне урядування 2013”


 

Контакти

  • Інформаційний ресурс Громадських рад Вінничини http://www.vingromrada.org Автор : Мар’янчук Сергій

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.