bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Акція до міжнародного дня грамотності у Комсомольську
10.09.2013

Центральна публічна бібліотека м.Комсомольська Полтавської області спільно з волонтерами ГО «Центр «РОДІС» провела акцію "Покращуй свою грамотність – завітай в бібліотеку!" на майданчику біля входу до бібліотеки.

Захід відбувся 8 вересня 2013р. о 12-00 з нагоди відзначення Міжнародного дня писемності (грамотності).


Початок акції на сходах публічної бібліотеки
Під час акції волонтери вітали городян з Міжнародним днем грамотності і роздавали їм листівки у вигляді міні-словничків з прикладами правильного вживання слів. Наприклад, замість «мусор» – «сміття», замість «остановка» - «зупинка», замість «підожди» - «зачекай» тощо.

Комсомольчане розглядають листівки

«Грамотність – вид гігієни. Письмо з помилками – то як невимиті руки чи нечищені зуби», - писав Василь Стус.

Українці писати вміють всі. Утім, тих, хто пише грамотно набагато менше. Мета нашої акції, щоб респонденти замислились над станом своєї грамотності й відчули потребу у самоосвіті. Книжка - це джерело розвитку для людини, тому якщо людина не читає, вона деградує. Сьогодні вчитися, саморозвиватися потрібно все життя, постійно, скільки років тобі б не було, бо інакше через свою некомпетентність і неспроможність ти не можеш претендувати на хорошу роботу, заробіток, грамотно вирішувати побутові проблеми, питання здоров’я, відпочинку, домашнього ремонту, використання комп’ютерних технологій для, наприклад, банківських платежів тощо.
 
Наша сучасна міська публічна бібліотека, у якій працюють бібліотекарі знавці пошуку, завжди рада сприяти самоосвіті комсомольчан своїми словниками й підручниками, комп’ютерами, зоною wi-fi у затишному читальному залі. 

Покращуй свою грамотність – завітай в бібліотеку!

Покращуй свою грамотність – завітай в бібліотеку!

Контакти

  • https://www.facebook.com/marynushke http://lib-pub.blogspot.com/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.