bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Луцьких дитсадках планують підтримувати творчі школи
04.09.2013

Про такі наміри повідомили вчора, 3 вересня 2013 року під час прес-конференції, де презентували інноваційний механізм вирішення соціальних проблем та підтримки певних соціальних груп на Волині через реалізацію іменних програм. Ідею іменних програм на Волині впроваджує Волинський Інститут Підтримки та розвитку Громадських Ініціатив спільно з благодійним фондом «Фундація суспільних інновацій».

«Наша організація, Волинський Інститут Підтримки та розвитку Громадських Ініціатив, вже більше двох років працює над тим, щоб зацікавити бізнес-сектор у впровадженні соціальної корпоративної відповідальності. Як показує досвід, здебільшого великі підприємства охоче впроваджують соціальну корпоративну відповідальність та реалізують різні соціальні програми. Однак, беручи до уваги той факт, що такі підприємства у нашому місті можна на пальцях перелічити, ми прийшли до висновку, потрібно вдосконалювати співпрацю із бізнесовими структурами і прививати соціальну відповідальність малому бізнесу, який у кількісних показниках переважає, а отже, можна вирішувати досить багато мало бюджетних соціальних питань.

Вивчивши світовий досвід, ми побачили, що дієвим механізмом вирішення конкретних проблем, характерних для певного регіону, який не потребує залучення значних коштів, є саме іменні програми. До того ж, такі програми є цікавими для самих підприємців, так як дозволяють втілювати соціальні ініціативи без затрат на адміністрування та утримання окремого штату працівників. В Україні поки цей механізм ще не набув поширення, а от в Європі соціальна відповідальність бізнесу (як великого, так і малого й середнього) –вже стала ознакою хорошого тону,» - розповів Петро Лавринюк – Президент Волинського Інституту Підтримки та розвитку Громадських Ініціатив.

Перша у Волинській області іменна програма В’ячеслава Теліцина націлена на розвиток дитячої творчості та створення творчих шкіл у дошкільних навчальних закладах, тож і назва програми відповідна – «Суспільство втілення дитячих мрій». Ініціатор програми, В’ячеслав Теліцин, так пояснив свою мотивацію до здійснення такого роду соціально-відповідальної діяльності:

«Я дозрів до того морального та матеріального стану, коли можу чимось допомагати іншим. Бажання сприяти дитячому розвитку у мене виникло вже давно, а зараз з’явився механізм практичного втілення цього прагнення, а саме іменна програма. На мою думку, кожна людина, підприємець, який вже досягнув певної планки в житті, повинен задуматись над тим як він може допомогти іншим. Я хочу підтримувати дитячу творчість, але кожен може робити хороші справи для різних соціальних груп, тоді у нашому суспільстві виховуватиметься відповідальність за інших і зникне ряд питань, які на сьогоднішній день потребують вирішення».

В рамках програми оголосили конкурс для батьківських комітетів та опікунських рад дитячих садочків, який триватиме до кінця жовтня поточного року. Переможці конкурсу отримають комплексне матеріальне забезпечення для творчих шкіл. Про детальні умови конкурсу кожен ДНЗ буде повідомлено листами, а переможців оголосять у листопаді.

Вікторія Демчук – провідний спеціаліст Управління у справах сім’ї, молоді та спорту зазначила, що тематика програми доволі актуальна, адже 2013 рік оголошений Президентом України роком дитячої творчості.

 

Контакти

  • Прес-служба

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.