bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Про жінок, чоловіків і гроші
02.09.2013

Розмова про жінок, чоловіків і гроші, а також наші міські й державні бюджети відбулася 30 серпня у форматі медіа-кав’ярні, організованої Волинським прес-клубом і Гендерним центром для волинських журналістів.

Відповідь на основне дискусійне питання – чи гроші мають стать? – допомагали знайти: Тетяна Іваніна – національний експерт з гендерного бюджетування Фонду Ф. Еберта (ФРН) і Наталія Рябушенко – консультант із гендерного бюджетування, економіст, експерт ВОГО «Гендерний центр».

Із моменту свого виникнення (а це близько 2 тис. років до н.е.) гроші відігравали в житті людини дуже важливу роль. За їх допомогою ми не тільки придбаваємо речі або послуги, а й сплачуємо податки й отримуємо заробітну плату. Щороку кожна держава формує річний бюджет, який містить статтю “Видатки”. Але хто ті особи, на яких витрачаються державний і міський бюджети (які їх вік, стать, потреби)? Які частки коштів отримують жінки та чоловіки і чи загалом проводиться такий аналіз? Чи справедливо ми розподіляємо сімейний бюджет? Кому більше треба  чоловікам чи жінкам і на що саме? Ці та ряд інших питань з‘ясовували учасники зустрічі не лише теоретично, а й практично  розподіляли золоті монети чоловікам і жінкам залежно від їх представництва в різних сферах (“створювали” перший в Україні гендерний бюджет) і формували місячний бюджет типових українських сімей.

Більше тексту і фото.

 

Контакти

  • Богдана Стельмах

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.