bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Близько 32 тисячі посібників з курсу “Уроки для сталого розвитку” розіслано у вісім областей
19.08.2013

Команда міжнародного освітнього проекту “Освіта для сталого розвитку в дії” надіслала близько 32 тис . безкоштовних посібників з інноваційного шкільного курсу за вибором “Уроки для сталого розвитку” у вісім областей України.

Посібники курсу “Уроки для сталого розвитку” для 3-4 класів (“Моя щаслива планета”), а також для 8 та 9 (10) класів уже отримали школи у Донецькій, Дніпропетровській та Івано-Франківській областях. У найближчі два тижні кур’єри доставлять навчальні матеріали у решту із восьми областей – Вінницьку, Львівську, Луганську, Рівненську та Хмельницьку.

Зазначені регіони цьогоріч долучилися до міжнародного україно-шведського проекту та викладатимуть у понад 500 своїх школах іновацийний курс.

Уроки курсу побудовані за методикою інтерактивного навчання. На них учнів навчають умінню будувати власне і життя місцевої громади із урахуванням потреб сталого розвитку суспільства. У ході курсу діти отримують практичні навички відповідально ставлення до ресурсів, зокрема води, енергії, а також власного здоров’я, людських стосунків тощо.

Наочними результатами першого етапу проекту, який охопив більш як 50 тисяч учнів по всій Україні, а разом з ними – опосередковано – близько 100 тисяч їхніх батьків, членів родин і друзів стали збережені ресурси: за нашими підрахунками, після освоєння курсу “Уроки для сталого розвитку” учасники суттєво скоротили споживання води та електроенергії – на 10-12%, а також значно зменшили обсяги твердих побутових відходів – на 12-15%.

Позитивний вплив «Уроків для сталого розвитку» на формування сталого стилю життя в учнів, їхніх батьків та учителів, що викладають вказаний курс, підтвердили також результати нещодавнього дослідження, проведеного у Житомирській, Миколаївській та Київській областях. Результати дослідження наразі готуються до публічної презентації.

Навчально-методичні матеріали курсу схвалені Міністерством освіти і науки України. Усі програми, посібники для учнів та учителів розміщені на офіційному сайті проекту esd.org.ua та перебувають у вільному доступі.

 

Контакти

  • esd.org.ua

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.