bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Військові зняли грифи «ДСК» із великомасштабних карт. Чи розсекретить генплани Мінрегіон?!
15.08.2013

Генштаб Збройних сил України вирішив зняти грифи «Для службового користування» з усіх великомасштабних карт, крім військових. Таке рішення ухвалила експертна комісія при державному експерті з питань таємниць Генштабу на підставі висновківнауково-дослідної роботи, проведеної Національним університетом оборони України.

В обмеженому доступі тепер перебуватимуть лише карти, де позначено місцезнаходження ракетних військ та артилерії, ракетно-технічних та ракетно-зенітних військ, спеціальні карти ділянок річок, гірських проходів і перевалів, джерел водопостачання. Також інформацією з обмеженим доступом лишаються карти геодезичних даних, створені для військових цілей та карти умов спостереження та маскування.

Очікується, що зміни, ухвалені військовими, призведуть до скасування грифів обмеженого доступу також і на генеральних планах міст.

«Протягом багатьох років Мінрегіон України відмовлявся зробити генплани міст доступними для громадян, посилаючись на обмеження в доступі до карт, встановлених Міністерством оборони. Тепер, коли військові зняли грифи обмеження із усіх великомасштабних карт, окрім суто військових, настала черга Мінрегіону зняти грифи обмеження доступу з генпланів міст. Цим Міністерство на практиці може довести свою незацікавленість у приховуванні містобудівної документації від громадян та створенні умов для корупції у містобудуванні», - коментує розсекречення карт Володимир Щербаченко, голова Східноукраїнського центру громадських ініціатив, організації, що домагається доступності генеральних планів міст для громадян.

Діяльність за скасування грифів обмеження доступу до генпланівСхідноукраїнський центр громадських ініціатив здійснює в рамках проекту«Через доступ до генпланів – до містобудування без корупції: мережа громадянської дії» за підтримки Програми «Верховенство права» Міжнародного Фонду Відродження.

Контакти

  • http://www.cityplan.in.ua/
  • Бондар Аліна
  • Східноукраїнський центр громадських ініціатив
  •  http://totalaction.org.ua/
  •  https://www.facebook.com/totalaction.org.ua
  • тел. 099 932 36 73
  • e-mail: [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.