bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Посадовці Хмельницької міськради не хочуть відповідати перед судом за приховування Генплану міста
05.08.2013

Сьогодні, 5 серпня 2013 року, в Жовтневому районному суді м.Луганськ відбулося судове засідання за позовом Східноукраїнського центру громадських ініціатив проти Хмельницької міської ради. 

Громадська організація звернулася до суду, оскільки міська рада Хмельницького відмовилась надати для ознайомлення представникам Центру картографічну складову Генерального плану міста. Свою відмову чиновники пояснили тим, що доступ до документа обмежено грифом «Для службового користування».

«Генеральний план – важливий містобудівний документ. Саме він визначає як місто розвиватиметься у майбутньому. Без доступу до інформації генплану інвестори не можуть ухвалювати зважені рішення щодо інвестицій, здійснювати будь-яке серйозне будівництво. Без генплану містяни позбавлені можливості контролювати дії влади по забудові міста та розподілу земельних ресурсів громади. Доки містобудівна документація буде в руках обмеженого кола осіб, це породжуватиме  корупцію та беззаконня в землевідведенні та будівництві. Саме тому ми хочемо зробити Генплан доступним для хмільничан», - коментує судовий позов голова Східноукраїнського центру громадських ініціатив Володимир Щербаченко.

Сам інформаційний запит на доступ до Генплану громадські активісти направили ще у 2009 році, коли здійснювали моніторинг доступності генеральних планів міст для громадян. З 2009 року, тобто уже чотири роки, триває розгляд справи у суді. Проте міська рада до сьогодні не бажає  зробити документ доступним для громадян. На сьогоднішнє судове засідання представники міської ради не з’явились.

Наступне засідання у справі відбудеться 21 серпня о 10 ранку, у Жовтневому районному суді м.Луганськ.

З відповідями міської ради та попередніми судовими рішеннями у справі щодо оприлюднення Генерального плану Хмельницького можна ознайомитися тут.

Діяльність відбувається в рамках  проекту «Через доступ до генпланів – до містобудуваннябез корупції» за підтримки Програми «Верховенство права» Міжнародного Фонду Відродження.

Контакти

  • http://www.cityplan.in.ua/
  • Бондар Аліна
  • Східноукраїнський центр громадських ініціатив
  •  http://totalaction.org.ua/
  •  https://www.facebook.com/totalaction.org.ua
  • тел. 099 932 36 73
  • e-mail: [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.