bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Інтегрована звітність – якісна інформація для компанії та про компанію
22.07.2013

Спільнота Соціально Відповідальний Бізнес підготувала випуск Аналітичного огляду за липень 2013, в якому аналізує поняття інтегрованої звітності (<IR>), представляє фундаментальні концепції та засадничі принципи <IR>, а також дає відповіді, чому поняття інтегрованої звітності буде цікавим для українських компаній та корисним для розвитку соціальної відповідальності бізнесу в країні загалом.     

Інтегрована звітність – це поєднання елементів як фінансової так і нефінансової звітності підприємств. Нефінансова звітність – це інструмент соціально відповідального бізнесу, який надає інформацію про вплив компанії на суспільство, економіку та навколишнє середовище, описуючи діяльність компанії у відповідному суспільному контексті. Нефінансові звіти в Україні подають понад 50 великих підприємств.

Як зазначає експерт Спільноти СВБ, автор огляду Володимир Воробей: «Зазвичай фінансова та нефінансова звітність оприлюднюються окремо, суттєво різняться за форматом і виконують різні цілі. Фінансова звітність має чітко визначену мету - інформування акціонерів, кредиторів, інвесторів та регуляторів, нефінансова звітність - інформування ширшого кола заінтересованих сторін, зокрема працівників, громадських організацій, органів влади, експертів.   За останні роки кілька економічних процесів підштовхують компанії та експертне середовище до пошуку формату звітності, який краще інтегрує як фінансову так і нефінансову звітність – цей формат і є інтегрованою звітністю».

Українським підприємствам інтегрована звітність може бути цікавою для кращого розуміння власної бізнес – моделі та сприятиме компаніям артикулювати у визначений спосіб ті стратегічні переваги, які істотно впливають на вартість компанії.

Завантажити Аналітичний огляд.

Для довідок:

Спільнота СВБ - соціальне підприємство, створене 2008 року, метою якого є сприяти вирішенню екологічних, соціальних та економічних проблем в Україні шляхом підвищення рівня соціальної відповідальності бізнесу. Спільнота СВБ – це аналітичний центр, який генерує фахові матеріали, консультує українські компанії з питань СВБ, допомагає у розробці стратегій та впровадженні операційних програм і проектів.

Детальна інформація.

Засновником Спільноти СВБ є PPV Knowledge Networks (ППВ Мережі Знань): www.ppv.net.ua

 

Контакти

  • Спільнота СВБ
  •  www.svb.org.ua

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.