bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Луцьку запрацювала перша на Волині “антикорупційна” громадська приймальня
15.07.2013

Ініціатором її створення стало Волинське управління ВГО “Всеукраїнська спеціальна колегія з питань боротьби з корупцією та організованою злочинністю”. Відтепер кожен, хто зіткнувся із фактами хабарництва і корупційних дій, має можливість отримати безоплатну первинну юридичну допомогу (консультацію та допомогу в складанні документів право безпосередньо в приміщенні громадської приймальні (просп. Волі, 21а), або на сайті.

За словами заступника керівника Волинського управління ВСК БКО Ігоря Гурби, ”приймальню створено з метою надання правового захисту громадян, розвитку їх правової культури та вивчення громадської думки, потреб у правових знаннях. Для більш ефективної роботи і зручності громадян створено сайт, на якому можна розмістити своє запитання й отримати відповідь в електронному вигляді, або залишити повідомлення про факти корупції у рубриці “Гаряча лінія”“.

Окрім громадської приймальні, управління долучилося до розробки регіональної програми з питань протидії корупції. “В її основі – результати моніторингу ситуації з рівнем корупції в області, –зазначив перший заступник керівника Волинського управлінняВСК БКО Олександр Сюйва. – Програмою передбачено, зокрема, реформування системи надання адміністративних послуг, експертиза нормативно-правових актів і підвищення рівня поінформованості громадян”.

За попередніми даними, розглядатиметься програма на сесії Волинської обласної ради 15 липня. Будемо сподіватися, що документ отримає схвалення, адже Волинь належить до тих небагатьох областей, які й досі його не розробили. За даними всеукраїнського моніторингу, проведеного ВГО “Всеукраїнська спеціальна колегія з питань боротьби з корупцією та організованою злочинністю”, “повною мірою прийнята програма лише в Дніпропетровській області”, умовно прийняті програми (потребують доопрацювання) – у Львівській, Закарпатській, Рівненській, Житомирській, Чернівецькій, Сумській, Харківській, Донецькій, Запорізькій і Херсонській областях. “Урядові ініціативи спіткала доля більшості: доки грім не гряне – можна не виконувати”, – переконанийкерівник управління з питань міжнародних відносин та взаємодії з громадськими та іншими організаціями ВСК БКО Петро Павліченко. За його словами, до розробки цих програм громадськість переважно або не була залучена, або була залучена формально, “однак владі треба зрозуміти: чим раніше залучити громадськість до розробки програм, тим менше буде проблем потім”.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.