bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відбулася громадська акція «Гідне дитинство – для дітей-біженців»
30.05.2013

Напередодні Дня захисту дітей, 29  травня 2013р, об 11.00 біля Департаменту у справах біженців та іноземців Державної міграційної служби України відбулася громадська акція «Гідне дитинство – для дітей-біженців». Діти-біженці та  їх мами відстоювали право біженців на інтеграцію, право дітей на дитинство, право на повагу до своїх прав.

Громади біженців занепокоєні звісткою про закриття Київського Інтеграційного центру, у якого міська влада відбирає приміщення.

Голова жіночого комітету жінок біженок Каріма Мохаммад заявила: «Інтеграційний центр – це наш другий дім, де ми відчуваємо себе затишно, де нас чекають і прагнуть допомогти.  Влада міста вже не вперше намагається позбавити біженців Інтеграційного центру. Але ми не здаємося! Ми  відстоюємо право наших дітей на гідне дитинство!».

Інтеграційний центр для біженців в Києві – унікальне місце, єдине в Києві та області, де біженці з багатьох країн світу, що звернулися в Україні за захистом, можуть отримати безкоштовну підтримку в вивченні мови та культури України, підтримку та допомогу в адаптації та інтеграції. Завдяки діяльності Інтеграційного центру за 15 років кілька тисяч біженців отримали таку підтримку й успішно інтегрувалися в українське суспільство.

Громади біженців наполягали, щоб Центр продовжив роботу в приміщенні за адресою пр. Маяковського 18-Б, просили ДМСУ сприяти БФ РОКАДА в отриманні приміщення в безоплатну оренду, а також в отриманні пільг на суму боргу по оренді. Учасники акції сподіваються,  що грамотна позиція та підтримка органів влади дозволить і надалі використовувати ресурси Інтеграційного центру на благо біженців, та сприятиме виконанню Плану заходів щодо інтеграції біженців в українське суспільство до 2020 року №605-р, що затверджений Кабінетом Міністрів України 22 серпня 2012 року.

Ціль акції та вимоги: зберегти приміщення для роботи з біженцями на попередньому місці та на максимально пільгових умовах оренди.

З історії питання: Центр існує понад 15 років, підтримку йому надають Управління Верховного комісара ООН  у справах біженців, Міжнародний Жіночий Клуб Києва, Міжнародний фонд «Відродження». Його відвідували гості з багатьох міжнародних організацій, що підтримують біженців в усьому світі, та визнавали його унікальність навіть для країн Європейського Союзу. Вже понад 2 роки точиться питання про виселення Центру з орендованого приміщення. 1 квітня цього року відділ освіти Деснянського району м. Києва подав позовну заяву до адміністративного суду на БФ «Рокада», що керує роботою Інтеграційного центру, з вимогою виселення. Крім того, від Благодійного фонду вимагають погашення боргу, який фонд не в змозі сплатити. Якщо суд відбудеться, то шансів залишитися в тому ж приміщенні у Інтеграційного центру немає. Фактично це буде означати припинення його діяльності.

Контактні особи:

Каріма Мохаммад, Голова жіночого комітету жінок-біженок
Тел: (044) 545-08-00; 093-142-02-47
Наталія Гуржій, Голова Правління Благодійного фонду «РОКАДА»
Тел. (044) 501-56-96; 067-467-20-79

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.