bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Луцьку визначено найкращі ідеї з розвитку міста
30.04.2013

Ними стали проекти щодо стратегічного планування розвитку міста, встановлення автостоянок і автопарковок, перетворення Луцька в зелене серце України та запровадження послуги з перевезення осіб із пошкодженнями опорно-рухового апарату (інвалідів-візочників).

Ці ідеї стали переможцями конкурсу ідей, що відбувся в рамках проекту ГО "Лучани" "Місто майбутнього", підтриманого Благодійним фондом Богдана Гаврилишина. Всього на конкурс було подано близько 20 пропозицій, серед яких виділили чотири найбільш актуальних, згідно яких майбутній Луцьк - це місто, яке відповідає європейським стандартам: чисте, зелене, місто зі збереженою історико-культурною спадщиною. І головна цінність такого міста - це його люди, тож діяльність влади має бути зосереджена на забезпеченні їх добробуту і захисті їхніх прав.

"У свою чергу, молодь має брати участь у розвитку свого міста, розбудові комплексних програм, активізовувати волонтерський рух і розвивати громадський сектор", - зазначила виконавчий директор Мирослава Козюпа. Переможці конкурсу - креативні молоді люди Микола Мацко, Тетяна Ватащук, Ольга Чудік і Катерина Савчук отримають дипломи зі званням Громадський менеджер муніципального управління. Їх ідеї будуть подані луцькому міському голові та відповідним підрозділам Луцької міської ради. Безперечно, всі вони потребують певного доопрацювання, проте кожна з них має право на існування. Наприклад, розробку Тетяни Ватащук можна рекомендувати управлінню транспорту як основу для розробки моделі розміщення автостоянок і гаражів для постійного зберігання автомобілів мешканців житлових будинків у місті. Для перетворення Луцька в зелене серце України Ольга Чудік запропонувала проведення щомісячних суботників з метою очищення та озеленення міста, організувати конкурс найкращих проектів з утилізації сміття у Луцьку, збільшити кількість смітників та біотуалетів на території міста, організувати акцію до збору коштів для тварин зоопарку.

Виконавчий директор ВРВ Асоціації міст України Ірина Омельчук переконана, що досвід, отриманий у результаті реалізації цього проекту, варто поширювати на інші міста: "Ми побачили нові ідеї, цікаві думки і нові підходи до стратегії розвитку міста, нове бачення молодими людьми того міста, в якому б вони хотіли жити. Головне, аби до цих думок прислухалася наша влада".

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.