bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Активісти так і не достукалися до «Укравтодору» (відео)
18.02.2013

Ініціатива «Я ненавиджу Укравтодор», яка зародилася в Фейсбуці, 18 лютого 2013 року переросла в акцію протесту біля будівлі Державного агентства автомобільних доріг України «Укравтодор».

Учасники акції мали наперед спланований сценарій, однак з самого початку все пішло шкереберть. По-перше, з 900 осіб, які виявили бажання висловити своє невдоволення «Укравтодору», до акції в режимі оффлайн долучилося лише близько 50 активістів.  По-друге, один із, відомий комічними перфомансами, нардепів зіпсував своєю гучною появою атмосферу «свята».

Не зважаючи на це, активісти все ж, як і планувалося, прикрасили вхід «Укравтодору» зламаними частинами автомобілів, постраждалих від доріг; оголосили вимоги «Укравтодору» та з зібраними підписами намагалися передати звернення відповідальним за стан українських доріг особам. Та ні через головні двері, ні через чорний вхід активістам не вдалося потрапити до «Укравтодору». Тож організатори акції вирішили донести голос обурених киян через Укрпошту.

Голос обурених:

Андрій Черніков, ініціатор Руху «Я ненавиджу Укравтодор» в Фейсбуці: «У результаті сьогоднішнього стану доріг, я маю пробите колесо та два зламаних амортизаторів. Я тут, щоб донести думку до «Укравтодору» та уряду, що дороги в Україні «зникли». Гадаю, що завдяки тій невеликій кількості людей, які долучилися до акції, та ЗМІ, ми цю думку донесли».

Ірина Шейко-Іванків, учасниця акції: «Я живу в Бучі та, через жахливий стан доріг, щодня добираюся до роботи дві години. Крім того, на моє авто впала льодяна брила та пошкодила дуже дах. Я ще не завершила ремонт авто, але він мені вже обійшовся в 6 тис. грн. «Укравтодор» має обов’язок утримувати дороги в належному стані. Власне нагадати їм про це, я й прийшла сюди».

Максим Панов, організатор акції: «Це лише перша акція. Наступного тижня ми плануємо провести круглий стіл, на який запросимо чиновників, які відповідають за цей ганебний стан київських та українських доріг. За результатами круглого столу, ми негайно проведемо Всеукраїнську акцію. Передамо результати в кожну область, в усі Автодори, обласні та міські адміністрації до виконання».

А поки... активісти продовжують обговорювати на Фейсбуці промахи першої акції та можливі подальші спільні дії.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.