bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Вулична акція “Не стань рабом сучасного світу!” пройшла у Вінниці
03.12.2012

30 листопада 2012 року на площі Козицького  Вінницька обласна правозахисна організація «Джерело надії» проводила мирну вуличну акцію «Не стань рабом сучасного світу!», що присвячена до міжнародного дня боротьби проти рабства.

Організатори мали за мету під час проведення акції збільшити обізнаність мешканців Вінниччини про ризики нелегальної міграції, торгівлі людьми та форми сучасного рабства.

Час від часу майже кожен із мешканців України замислюється над можливістю виїхати за кордон задля покращення свого життя. Батько, що намагається прогодувати сім’ю, молода дівчина, яка мріє про закордонного принца або юнак, котрий прагне заробити на красиве, достойне життя – кожен вирушає на чужину у пошуках ліпшої долі.

Та чи  всі наші кроки є обдуманими та виваженими? Чи  всі ми замислюємось над небезпеками та ймовірними наслідками  необдуманих дій? Чи є наше розуміння ризиків нелегальної міграції достатнім? Як безпечно подорожувати за кордон? Чи правда те, що люди, які потрапили у руки работоргівців, заздалегідь здогадувались про це? І яким чином  захистити себе від шахрайства з боку посередників у працевлаштуванні за кордоном?

Відповіді на ці та інші питання, а також корисні поради щодо подорожей за кордон мали змогу отримати всі зацікавлені та небайдужі мешканці міста.

«Більшість з нас вважає, що таке поняття, як торгівля людьми – це лише частина телевізійних новин та деяких іноземних кінофільмів, а рабство взагалі не існує в сучасному світі і давно відійшло у минуле. Але, на превеликий жаль, це не так! Торгівля людьми - третій після нелегальної торгівлі зброєю та наркотиками за рівнем прибутковості кримінальний бізнес, який щорічно приносить кримінальні прибутки у розмірі 32 мільярди доларів США. Будь – яка особа може постраждати від торгівлі людьми, незалежно від віку, статі, освіти чи соціального статусу. Отже, для того, щоб убезпечити себе від потрапляння у страшні тенета работоргівців, варто бути  поінформованим та обізнаним» - зазначила педагог-організатор ВОПО «Джерело надії» Ковальчук Дарія.

Твоє життя – твій вибір!!!

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.