bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Консультації з проблеми кризи зайнятості молоді в Центральній та Східній Європі
04.04.2012

Упродовж березня Міжнародна організація праці провела в 45 країнах світу заходи для заслуховування думок молодих людей щодо тривожної ситуації з зайнятістю молоді. У Центральній та Східній Європі у березні-квітні проводяться три національні консультації – у Македонії, Сербії та Україні.

Національні консультації у Македонії, Сербії та Україні - платформа для молоді, політиків і соціальних партнерів для обміну поглядами щодо ситуації з зайнятістю молоді у цих державах і для ознайомлення з передовою практикою один одного. Ці заходи також покликані, щоб підвищити рівень обізнаності щодо актуальності сприяння гідній праці для молоді у Центральній та Східній Європі.

75 млн. молодих людей у всьому світі зараз є безробітними, а понад 150 млн. – живуть менш ніж на 1,25 долара на день. Європейські цифри також тривожні: у Центральній та Південно-Східній Європі один із кожних п’яти молодих людей є безробітним, а у більшості європейських країн рівні безробіття серед молоді майже вдвічі вище, ніж серед старших працівників. МОП попередила, що ця ситуація може створити «втрачене покоління» і є загрозою для соціальної згуртованості.

З цієї причини зайнятість молоді буде головною темою щорічної Міжнародної конференції праці у червні, тож МОП хоче почути молодих людей і відобразити їхні ідеї та досвід у цих дебатах. У рамках підготовки до щорічної Конференції МОП проводить консультації з молоддю від Бейрута до Бангкока, від Ліми до Лусаки упродовж березневого «Місяця зайнятості молоді».

Центрально- і східноєвропейські консультації розпочалися в Україні круглим столом "Гідна праця для молоді" 23 березня 2012 року в Києві. У виступах було подано огляд тенденцій зайнятостія  молоді в Україні та представлені результати нещодавнього дослідження з питання узгодження кваліфікації трудящих-мігрантів із потребами ринку праці їхніх країн походження і призначення.

У рамках круглого столу також було проведено форум молодих лідерів і активістів, задіяних у заохоченні зайнятості молоді. На додаток до урядових посадовців і представників українських організацій працівників та роботодавців у заході взяли участь чотири місцеві молодіжні організації та Представництво Європейського Союзу.

У Македонії захід було проведено 29 березня 2012 року у Скопьє, і особлива увага приділялася розробленню Національного плану дій щодо зайнятості молоді для цієї країни.

У Сербії буде організована конференція з питань зайнятості молоді, на якій будуть присутні понад сто учасників, зокрема з інших агенцій ООН, і яка відбудеться 26 квітня 2012 року в Белграді.

Кульмінацією всесвітніх національних консультацій стане масштабний Молодіжний форум у Женеві у травні, в якому візьмуть участь близько ста молодих людей з організацій роботодавців та працівників і молодіжних організацій усього світу. Основні питання, обговорені на Форумі, будуть представлені на Міжнародній конференції праці у червні, де зберуться представники урядів, роботодавців і працівників.

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.