bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Культурна програма Східного партнерства започаткувала 15 регіональних проектів
20.02.2012

У рамках Культурної програми Східного партнерства було започатковано 15 регіональних проектів. Ініціативи впроваджуватимуться у Вірменії, Азербайджані, Грузії, Молдові, Білорусі та Україні.

Їхня загальна мета – зміцнення ролі культури як рушійної сили економічного, соціального та людського розвитку.

Імплементація проектів дозволить розширити можливості інституцій та діячів культури. Акцент буде зроблено на підвищенні їхніх знань та умінь в управлінні культурним сектором, а також на підтримці культурних ініціатив та спільнот.

Проекти охоплюватимуть широке коло тем: кіно- та фотомистецтво, освіту у сфері культури, ремесла, книговидавничу справу тощо.

Проекти впроваджуватимуться 79-ма організаціями з 17 країн (6 країн-учасниць Східного партнерства: Вірменія, Азербайджан, Грузія, Молдова, Білорусь та Україна; 9 країн-членів ЄС: Австрія, Болгарія, Чеська Республіка, Італія, Литва, Люксембург, Нідерланди, Польща та Румунія; 2 країни-кандидати на вступ до ЄС: Хорватія та Туреччина).

Загальний бюджет підтриманих ініціатив – 8,2 млн. євро.

Нагадаємо, що мета Культурної програми Східного партнерства – допомога країнам-партнерам у проведенні реформи культурної політики, а також нарощуванні потенціалу та підвищенні професіоналізму культурних діячів.

Програма підтримує регіональні ініціативи, які за допомогою культури сприяють економічному розвитку, соціальній інтеграції, розв’язанню конфліктів і налагодженню міжкультурного діалогу.

Бюджет Програми – 12 млн. євро.

Веб-сайт Культурної програми Східного партнерства

Інформація про усі проекти Програми


В рамках Культурної програми Східного партнерства протягом 2011–2014 років Ресурсний центр ГУРТ реалізовуватиме проект «Рівні можливості для національних меншин та вразливих груп в реалізації культурних прав: багатство через різноманіття», що передбачає залучення 10 громад в Україні та 10 громад у Вірменії.

Детальніше про проект: gurt.org.ua/gurt/projects/culture/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.