bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

ГУРТ розпочинає новий проект для сільських громад, постраждалих унаслідок Чорнобильської катастрофи
26.12.2011

Протягом 2011-2013 років ООН впроваджуватиме проект з розвитку громад Київської області, які постраждали унаслідок Чорнобильської катастрофи. Ресурси проекту, який реалізуватиме ГУРТ в Іванківському, Бородянському та Поліському районах будуть спрямовані на посилення спроможності місцевих громад. Місцевим лідерам та активістам будуть запропоновані цікаві та ефективні інструменти, які допоможуть спільними зусиллями зробити передусім те, що є пріоритетом для усієї громади.

Проект було презентовано 15 грудня 2011 року на круглому столі в Київській обласній державній адміністрації. Учасники круглого столу ознайомилися з цілями та очікуваними результатами проекту, обговорили стан і перспективи розвитку громад Київської області, що постраждали унаслідок Чорнобильської катастрофи, а також окреслили можливості співпраці громадських рад Київської області і проекту.
 

Тетяна Подашевська, заступник голови Київської обласної державної адміністрації, зазначила, що КОДА буде робити все можливе, щоби сприяти реалізації проекту: «Ми будемо тим місточком, через який громада зможе донести владі, що потрібно сьогодні людям. А також будемо допомагати втілювати в життя будь-які починання цього проекту».

Петро Захарченко, начальник управління з питань внутрішньої політики Київської облдержадміністрації, зазначив, що за допомогою проекту «Нові можливості для сільських громад постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи» може бути створена дієва мережа активістів, яка в подальшому буде спроможною вирішувати проблеми громад.

Галина Бабич, директор Іванківського центру соціально-психологічної реабілітації населення та його інформування з питань подолання наслідків Чорнобильської катастрофи «Довір’я», звернула увагу на те, що під час реалізації проекту громаді потрібно тісніше співпрацювати з громадськими радами, які, в свою чергу, повинні існувати не тільки на папері, а й – стати ключовою ланкою між потребами громади і дієвістю влади.

Ельвіра Злобіна, керівник Інформаційно-аналітичної служби Фонду розвитку спільноти (м. Бородянка), вважає, що цей проект стане тією справою, яка обросте волонтерами – людьми, які продовжать цю справу, зроблять проект життєздатним після його закінчення.

Довідково

З дати Чорнобильської катастрофи минуло вже 25 років, але й сьогодні громади, які постраждали внаслідок цього лиха, потребують додаткової підтримки та допомоги, яка сприятиме їхньому ефективному розвитку. За даними Національної доповіді про людський розвиток (2011 р.), підготовленої Програмою розвитку ООН, протягом існування незалежності України лише 18% населення країни вважали достатнім свій рівень залучення в суспільне життя. Решта – принаймні 67,6% – тією чи іншою мірою відторгнуті від участі в політичних і суспільних процесах. А розвиток будь-якої спільноти неможливий за наявності значної кількості соціально виключених членів.

Фото із презентації проекту «Нові можливості для сільських громад постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи»

Проект «Нові можливості для сільських громад, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи» впроваджується Ресурсним центром ГУРТ та фінансується Фондом підтримки демократії ООН (UNDEF).

Метою проекту є забезпечення інклюзивного (включеного) врядування в сільських громадах постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи шляхом рівної участі всіх членів громад у процесі розвитку своїх громад використовуючи метод громадянської освіти.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.