bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Кременчуцький Євроклуб переміг у конкурсі на кращий мистецький проект
02.09.2011

Радісною звісткою для Кременчуцького інформаційно-просвітницького центру «Європейський клуб» стала новина про перемогу заявки організації у конкурсі на участь у міжнародному проекті «Тандем».

«BAAL novo» має великий досвід роботи з акторами різних культур і мовних навичок; звик мати справу з міжкультурними проблемами, які інколи виникають під час співпраці з представниками інших держав; знає програми фінансування транснаціональної та транскордонної кооперації, а також має важливу мережу контактів у своєму розпорядженні.

Не зважаючи на багаторічний досвід, співпрацюючи з Євроклубом, «BAAL novo» прагне зробити щось дійсно нове! Театр хотів би познайомитися з українськими акторами, які працюють в інший спосіб і підтримати українську молодь, високо мотивованих художників, які знаходяться на початку свого мистецького життя.

Організації об’єднує географічне розташування на берегах річок: Кременчука – на березі Дніпра, Офенбурга – на берегах Рейну.

Таким чином, центром майбутнього художнього процесу стануть річки. Ідея полягає у створенні з водоймищ Рейну та Дніпра нових загальних річок – річок культури, повних ідей, які течуть одна в одну (звідси й назва проекту – «FluxArt» – потік мистецтва).

Задля втілення задуму у життя організації спочатку проведуть двотижневі майстер-класи для акторів, художників та музикантів з Німеччини (Офенбург) та України (Кременчук). У цій майстерні під керівництвом Євроклубу Кременчука та театру «BAAL novo» молодим творчим людям будуть викладатися різні художні дисципліни, образотворче мистецтво і музика.

Цей процес буде супроводжуватися німецько-українським тренером. Учасників школінь відберуть за заповненими анкетами та залежно від активності на інтерактивній сторінці проекту, створеній завчасно організаторами.

У травні наступного року проект завершиться феєричним дійством на березі річки Дніпра, де завдяки фантазії молодих творчих людей буде створений спільний «корабель» уяви, нового бачення, музики, танцю та театру. Наприкінці відкритого художнього «водного простору», учасники проекту запросять всіх глядачів до німецько-української вечірки.

Якщо ти молодий та креативний, маєш власне бачення реалізації проекту або просто хочеш вдосконалювати своє мистецьке вміння (малювання, гра на музичний інструментах, акторська майстерність), – приєднуйся!

Пізніше на нашому сайті з’явиться аплікаційна форма на участь у проекті нових мистецьких практик «FluxArt».

Міжнародний проект Тандем оголошений Центром культурного менеджменту (м. Львів) і впроваджується за підтримки Європейської Комісії та Європейського культурного фонду. Мета проекту: пожвавити культурну співпрацю з країнами ЄС задля розвіювання існуючих стереотипів по обидва боки кордону, сприяти співпраці поміж українськими організаціями культури.

Автор: Юлія Кучевська

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.