bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Європейський тиждень мобільності для українських громад
12.08.2011

Європейський тиждень мобільності (ЄТМ) - це загальноєвропейська ініціатива, спрямована на покращення навколишнього природного середовища і умов життя в населених пунктах.

Якщо Ви – міський, селищний або сільський голова-новатор, який разом із своєю командою має багато цікавих ідей та прагне змінити на краще навколишнє середовище, то ця ініціатива для Вас!

Європейський тиждень мобільності (ЄТМ) - це загальноєвропейська ініціатива, спрямована на покращення навколишнього природного середовища і умов життя в населених пунктах шляхом створення громадянам умов для здорових способів пересування, альтернативних автомобілю. В 2011 році руху ЄТМ виповнюється 10 років, до нього вже приєдналися 2220 громад з 42 країн світу, в тому числі і 7 громад з України. Темою 2011 року обрано «Альтернативну мобільність».

Отож, приєднуйтеся до руху Європейський тиждень мобільності, спрямувавши свою діяльність на:

  • зменшення використання приватного автотраспорту та перерозподіл дорожнього простору на користь пішоходів, велосипедистів та громадського транспорту
  • покращення чи облаштування дорожньої інфраструктури (зупинок автотранспорту, тротуарів, пішохідних зон та доріжок, велосмуг, звукових і цифрових світлофорів, велопарковок, автопарковок в приміських зонах, пунктів прокату велосипедів і т.п.)
  • зростання обізнаності та зміну ставлення населення до пересування пішки, велосипедом та громадським транспортом як альтернативи моторизованому транспорту
  • створення партнерства з державним установами та організаціями, НУО та бізнесом Ви, можливо, все це вже робите, але про це мало хто знає.

Ставши учасником ЄТМ, Ваша громада включиться в загальноєвропейський процес, про Ваші ініціативи дізнається Європа, Ви зможете здобути новий досвід і популяризувати Ваше місто, селище, село.

Як приєднатися до ЄТМ?

Крок 1: продумати і визначити, як покращити ситуацію саме у Вашому населеному пункті
Крок 2: призначити координатора заходів ЄТМ від органу місцевого самоврядування Крок 3: підписати Хартію ЄТМ (умови участі в ЄТМ) 
Крок 4: офіційно зареєструватись у ЄТМ, заповнивши он-лайн реєстраційну форму на веб-сайті (укр. мова): www.mobilityweek.eu/registration/index.php
Крок 5: разом з усією Європою провести ЄТМ та День без автомобіля у своєму населеному пункті з 16 по 22 вересня 2011 року. Більше про цей рух Ви можете дізнатися на сайті ЄТМ.

Посібник «Європейський тиждень мобільності» стане Вам у нагоді при плануванні заходів ЄТМ. Громадська організація «Форза» у співпраці з Агенцією сприяння регіональному розвитку Кошіце (Словаччина) в рамках проекту «Європейський тиждень мобільності в Карпатах», просуває ідею ЄТМ в Закарпатті та Кошицькому і Пряшівському регіонах Словаччини.

Проект виконується в рамках програми транскордонного співробітництва ЄІСП Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна (ENPI HUSKROUA) на 2007-2013 рр., фінансованої з фондів Європейського Союз.

Контакти

  • Леся Лойко
  • національний координатор ЄТМ в Україні
  • ГО Агентство сприяння сталому розвитку Карпатського регіону ”ФОРЗА”
  • [email protected]
  • +38 0312 67 14 50
  • http://www.forza.org.ua/
  • вул.Швабська 51а (4 пов.) Ужгород 88018
  • skype Lesya.FORZA

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.