bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Понад пів тисячі молодих людей пройшли навчання в межах проєкту «Активна молодь – сильна громада»
30.04.2024

Понад 500 молодих активістів й активісток громад, представників й представниць Молодіжних рад разом з експертами та експертками працювали над тим, щоб усвідомити роль Молодіжної ради в громаді, як через неї реалізовувати молодіжну політику, як залучати до неї молодь і як загалом працює рада.

  «Чому ця тема була обрана першою? Бо прагнемо створити або перезапустити чинні Молодіжні ради в 30 громадах, а без самої молоді зробити це  неможливо. Уже скоро в наших громадах стартує другий модуль – про методи залучення громадян до прийняття рішень. Ми хочемо, аби молодь не стояла осторонь, а ставала активною частиною рідної громади», – розповів директор Центру Віталій Світлик.

Під час тренінгів молодь побачила, що Молодіжні ради є інструментами «молодіжного голосу», який дає можливість почути молодих людей. Саме через раду консультують, розробляють та реалізовують молодіжну політику на місцях.

«Надзвичайно інформаційний тренінг, який дав відповіді на багато запитань. Радію, що члени Молодіжної ради не втрачають можливості навчатися та вдосконалюють свої знання. Важливо те, що молодь громади, яка не брала активної участі у впровадженні молодіжної політики, тепер має уявлення про роботу молодіжної ради, сподіваюся після решти тренінгів побачити їх у ролі членів Молодіжної ради», – поділилася враженнями Анастасія Кашернюк, голова Молодіжної ради при Бабинській сільській раді (Рівненщина).

«Багато чого з практичних порад тренерки та зворотнього зв’язку від групи я собі взяв на замітку. Найголовніший висновок – це те, що треба бути з молоддю у тих соцмережах, де вона проводить свій вільний час. І дуже круто, що одна з учасниць тренінгу відразу погодилася в цьому допомогти Молодіжній раді – тепер у нас є свій прессекретар!. На наступний день після тренінгу вже з’явилася сторінка Молодіжної ради в інстаграмі, а перед тим молодь в чаті обговорювала та обирала аватарку для неї», – розповів про перші результати заходу Євген Бублик, голова Кодимської молодіжної ради (Одещина).

«Я отримав нові для мене знання і знайомства. Приємно зустріти тут однодумців та мати перспективу співпрацювати разом у Молодіжній раді на благо нашої громади. Виходжу з тренінгу з планом, що робити далі та з ким працювати пліч-о-пліч. А ще зрозумів, як я можу покращувати свою громаду та переосмислив своє місце в ній», – таким був відгук одного з учасників тренінгу у Любешівській громаді (Волинь).

Під час навчання у Школі молодіжних рад активісти й активістки пройдуть чотири навчальні модулі, після чого розпочнеться практичне втілення здобутих знань, зокрема через адвокаційні кампанії у громадах.

Нагадаємо, метою проєкту «Активна молодь – сильна громада» є підтримка молодіжних рад і покращення впливу молодих людей на ухвалення рішень у своїх громадах.

Учасницями проєкту є Локачинська, Литовезька, Боратинська, Шацька, Любешівська, Зимнівська, Ратнівська, Вишнівська, Нововолинська, Доросинівська громади з Волині; Березнівська, Клесівська, Білокриницька, Рокитнівська, Бабинська, Радивилівська, Козинська, Костопільська, Здовбицька, Сарненська громади з Рівненщини; Саф’янівська, Арцизька, Кодимська, Нерубайська, Доброславська, Красносільська, Білгород-Дністровська, Визирська, Болградська, Розквітівська громади з Одещини.

Ця публікація створена ГО «Центр політичних студій» у рамках проєкту «Активна молодь – сильна громада» та стала можливою завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Зміст цієї публікації не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.