bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Школа соціального робітника: перша річниця проєкту. Результати
26.04.2024

У квітні 2023 року благодійний фонд Яни Матвійчук «Women’s Aid International» розпочав роботу над проєктом «Школа соціального робітника» за підтримки Посольства США.

Проєкт «Школа соціального робітника» – це освітня програма для вимушених переселенців з окупованих, деокупованих та прифронтових територій України.
Мета проекту – допомогти вимушеним переселенцям змінити фах та знайти роботу за напрямком «соціальна робота».

За рік чотири групи учасників успішно пройшли навчання, захистили фінальні проєкти та стали випускниками “Школи соціального робітника”. 
Всього у навчанні взяли участь 76 ВПО, з яких 64 успішно пройшли 30-годинний курс навчання та отримали сертифікат. Після завершення проєкту четверо випускників знайшли роботу.

Важливо зазначити, що більшість учасників програми навчалися не з метою працевлаштування, а хотіли навчитися правильно доглядати за літнім родичем чи родичем з інвалідністю.

Понад 400 кандидатів подали заявки на участь у проєкті «Школа соціального робітника»! На одне місце в групі претендували 4 кандидати. 

Найбільшим неочікуваним успіхом стало те, що цей проект став місцем душевної та емоційної розрядки для жінок. Учасники познайомилися, розповіли прожиті за час великої війни історії, обмінялися контактною інформацією та навіть проводили час разом поза навчанням.


Жінки отримали можливість відволіктися від повсякденних проблем і водночас навчатися. Навчання стало для них причиною вийти з дому та відволітктися від рутини.
Учасники навчання отримали простір для безпечного спілкування та дружби.
Це важливо з огляду на те, що жінки подолали труднощі зміни місця проживання та встановлення нових соціальних контактів.

Команда Women’s Aid International дякує всім, хто причетний до організації та проведення навчання, Посольству США, партнерам та учасникам.

Наразі проєкт «Школа соціальних працівників» продовжено ще на рік за підтримки Посольства США. Набір у наступну групу вже розпочався. Подати заявку можна тут - https://forms.gle/A7BQKaZzyNWpW9By8 

Здійснено в рамках проєкту за підтримки Фонду сприяння демократіі Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США. / Supported by the Democracy Commission Small Grants Program of the U.S. Embassy to Ukraine. The views of the authors do not necessarily reflect the official position of the U.S. Government.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.