bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Інклюзивне відновлення та відбудова: конференція та рекомендації від експертів
25.04.2024

Проект “Інклюзивне відновлення та відбудова в Україні”, - це серія конференцій, організованої за підтримки шведської урядової організації Академія Фольке Бернадотта (Folke Bernadotte Academy). Мета проекту - створення конкретних ідей, рекомендацій щодо інклюзивного відновлення та реконструкції в Україні. 

Перша подія відбулась у Києві 10-11 квітня 2024 року у закритому форматі: учасниками стали експерти з різних куточків України, які працюють у сфері розвитку громадянського суспільства та займаються тематикою відновлення/реконструкції на місцевому та національному рівнях, запрошені іноземні експерти, до обговорення також було запрошено представників уряду та міжнародних організацій. 

Це перша з трьох подій проекту “Інклюзивне відновлення та відбудова”, конференції у Стокгольмі та Берліні (червень 2024) стануть продовженням циклу та залучать нових експертів до доопрацювання матеріалів з відновлення.

Впродовж двох днів організації-ініціатори презентували свої напрацювання на теми інклюзивного відновлення та відбудови у таких сферах: соціальна згуртованість та людиноцентричне перехідне правосуддя, діджиталізація та інклюзивне врядування, судові системи в умовах війни, гендерна чутливість, багаторівнева координація. 

Презентували свої дослідження та висновки на означені теми організації-ініціатори конференції: Спільнота Практиків Діалогу України, Фонд Східна Європа (ФСЄ) та мережа організацій Rule of Law: Соціологічна агенція Fama, Центр безпекових досліджень “СЕНСС”, Всеукраїнська Асоціація Жінок-Суддів, Громадянський Центр Правових Ініціатив.

У процесі фасилітованих дискусій дослідження та пропозиції були пропрацьовані у робочих групах, у складі яких були представники фонду Відродження, Caritas Ukraine, Fiscal Policy Research Center, European Business Association, Institute for Sustainable Development of Communities, Euro-Atlantic Course, ZMINA Центр прав людини, Ukrainian Women’s Fund, Women’s Information Consultative Centre та інших. 

У конференції також взяли участь незалежні іноземні експерти на чолі зі старшим радником з питань медіації Академії Фольке Бернадотта Елдріджем Адольфо та професорами Марком Мюллером і Брайаном Браваті, які поділилися з українськими учасниками своїми спостереженнями та порадами на основі міжнародного та українського досвіду.

На другий день конференції, 11 квітня, до обговорення було запрошено представників уряду та міжнародних організацій: були презентовані напрацьовані ідеї щодо інклюзивного відновлення та розроблені у перший день рекомендації. У ході розмови учасників конференції, запрошених членів громадянського суспільства та експертів було зроблено висновки та фіналізовано проміжні рекомендації. Ці документи взяті на доопрацювання авторами, ініціаторами конференції, а ми наводимо вам проміжні результати обговорення: список рекомендацій щодо кожної теми з вказанням авторства (нижче).

Пост-реліз: https://docs.google.com/document/d/1z8JiMywPES9H2oocp1Nsg9kSqZAnSIKROyO_REHAX_E/edit 

Список рекомендацій: https://docs.google.com/document/d/1PvxpvMVGWUl9-518DmQQ5oNWrYu2ehn_UN6shq-pYlQ/edit 

+ фото день 1 - https://drive.google.com/drive/folders/1VuCw-_NN6TDTnoazRQ8ZG_nDvORFl7ZP

+ фото день 2 - https://drive.google.com/drive/folders/1ljTsD_2ugaI092mFHYQXIlW-bHYHvtfl 

Фотограф: Андрій Пилипець. 

Facebook конференції:

https://www.facebook.com/profile.php?id=61558106579064 

LinkedIn конференції:

https://www.linkedin.com/company/103396187

 

За виникнення будь-яких питань звертайтесь до комунікаційного радника проекту, Тетяни Гриньової. 

email: [email protected]

Контакти

  • За виникнення будь-яких питань звертайтесь до комунікаційного радника проекту
  • Тетяни Гриньової. email: [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.